Un fals judecător sucevean este cercetat penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 32 de ani din municipiul Rădăuţi, Ovidiu Rusu, s-a dat drept judecător şi procuror pentru mai mult de jumătate de an, înşelând mai multe persoane. El a falsificat acte şi instrumente oficiale.

Unei femei i-a luat 60.000 de lei, promiţându-i că va influenţa instanţa într-un proces. Călina V., de 59 de ani, din Volovăţ, l-a rugat pe pretinsul judecător să o ajute cu întocmirea legală a unor acte pentru casă şi teren, iar tânărul i-a cerut de mai multe ori bani în perioada decembrie 2010 - martie 2011 pentru a o ajuta.

Ulterior, tânărul infractor a pretins că este procuror, înşelând două femei, mamă şi fiică, de 78 şi 51 de ani. Lor le-a promis că le va intabula un teren din comuna Burla şi va facilita pensionarea medicală a uneia dintre ele. Maria O. Şi Axenia O. Din Volovăţ i-au dat falsului procuror suma de 11.500 de lei pentru ajutorul promis.

Ovidiu Rusu a fost prins şi conducând o maşină fără a deţine permis de conducere. „Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore la IPJ Suceava şi va fi prezentat în cursul zilei de astăzi la Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile", a declarat Cristian Papuc, purtător de cuvânt la IPJ Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite