Un bucureştean, numit de Guvernul Ponta la şefia Poliţiei Suceava cu cinci zile înainte de alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcian Colman, noul şef al Poliţiei Suceava
Marcian Colman, noul şef al Poliţiei Suceava

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava este condus, de aseară de comisarul-şef Marcian Colman. Fostul şef, Ioan Nicuşor Todiruţ, ajuns în fruntea inspectoratului din Suceava odată cu Gheorghe Flutur în Guvern, a fost trimis, fără explicaţii suplimentare, la Călăraşi.

Comisarul şef Marcian Colman a fost împuternicit să conducă Poliţia din Suceava, începând cu data de 5 iunie, prin Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor.

Noul şef al Poliţiei Suceava a fost până acum şef al Serviciului pentru protecţia fondului forestier şi piscicol din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei din România. El venise la Suceava pentru a monitoriza alegerile locale din 10 iunie.

Şeful IPJ Suceava, mutat la Călăraşi fără explicaţii suplimentare

Comisarul şef Marcian Colman îl înlocuieşte la şefia Poliţiei pe comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, detaşat prin Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor la conducerea IPJ Călăraşi. Todiruţ a ajuns la şefia Poliţiei Suceava în 2004, an în care liderul PDL-ist Gheorghe Flutur a ajuns ministru al agriculturii.

În 2009, în timpul ministrului PSD-ist de Interne Dan Nica, activitatea Inspectoratului de Poliţie Suceava a fost verificată în mai multe rânduri prin controale dispuse de la Bucureşti. Todiruţ şi-a luat atunci concediu medical pentru trei luni şi a scăpat de demitere la limită, după plecarea de la şefia Internelor a lui Dan Nica şi înlocuirea acestuia cu PDL-istul Vasile Blaga.

Comisarul şef Marcian Colman are 49 de ani şi lucrează în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor din 1990. Este absolvent al Academiei de Poliţie din Bucureşti, al Academiei Internaţionale de Poliţie de la Budapesta şi absolvent al Colegiului Naţional de Apărare din România.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite