Un bărbat cu gripă porcină a decedat ieri la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a decedat ieri pe patul de spital
Bărbatul a decedat ieri pe patul de spital

Din cauza stării sale grave sale doctorii suceveni au dorit transferul la Iaşi însă medicii ieşeni l-au respins deoarece nu mai aveau locuri libere în spital.

Gripa porcină a mai răpus un sucevean.

Acesta este un bărbat de 53 de ani, cu domiciliul în municipiul Suceava, care era internat la spital din cauza infectării cu virusul A H1N1.

Conform medicilor bărbatul, ce suferea de hipertensiune arterială şi obezitate, a fost internat în data de 7 decembrie în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava cu observaţia „gripă severă” şi „pneumopatie”.

În aceaşi zi medicii i-au recoltat probe biologice şi le-au trimis Institutului Cantacuzino spre analiza fiind iniţiată terapia antivirală.

După numai două zile din cauza accentuării stării sale de sănătate suceveanul a fost mutat în secţia de terapie intensivă, unde i s-a acordat asistenţa medicală necesară în acest caz.

Deoarece starea sa de sănătatea a continuat să se înrăutăţească medicii suceveni au dorit transferul acestuia la Spitalul de Urgenţe “Sfântul Spiridon” Iaşi , dar medicii ieşeni l-au refuzat din cauza gradului de ocupare a acestei secţii.

Drept urmare bărbatul a fost intubat, decedând după 12 zile de chin în cadrul spitalului sucevean.

Acesta este al cincilea deces înregistrat în judeţul Suceava.

Totodată, conform Ministerului Sănătăţii, ieri alţi nouă suceveni au fost infectaţi cu virusul A H1N1, numărul total al bolnavilor fiind de 170.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite