Ultimii bani din fondul de rezervă al CJ Suceava se duc la Dorna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deliberativul judeţean se va reuni luni într-o şedinţă extraordinară
Deliberativul judeţean se va reuni luni într-o şedinţă extraordinară

CJ Suceava va aloca în şedinţa extraordinară de luni 500.000 lei pentru încălzirea dornenilor.

Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă a fost convocat la mijlocul acestei săptămâni de prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, pentru a fi discutată situaţia încălzirii locuinţelor, instituţiilor şi unităţilor de cazare turistică prin sistemul de termoficare centralizat în staţiunea Vatra Dornei. Prezent la faţa locului, prefectul a constatat că mai erau 1.000 mc de rumeguş, care le-ar fi ajuns dornenilor pentru 14 zile, iar motorină şi bani nu mai erau.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că este total nemulţumit de implicarea administraţiei dornene în aprovizionarea centralei termice cu materie primă şi de faptul că aceasta nu a anunţat din timp la judeţ că are probleme. Flutur a convocat deliberativul judeţean într-o şedinţă extraordinară pentru a aloca ultimii bani din Fondul de rezervă al bugetului CJ, şi anume suma de 500.000 lei, pentru Vatra Dornei. Cele 100 de tone de motorină care urmează să fie achiziţionate cu aceşti bani le-ar ajunge dornenilor pentru încălzire două săptămâni.

Prefectul Sorin Popescu a dispus ca Garda de Mediu Suceava să facă inventarul firmelor care au obţinut autorizare mai rapidă în baza contractelor de furnizare a rumeguşului pentru centrala de la Vatra Dornei, precum şi verificarea modului în care acestea şi-au respectat obligaţiile contractuale.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite