Ucisă pentru un pumn de nuci, plânsă de tot satul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegii de la şcoală, dar şi localnicii din Volovăţ, au condus-o pe Angelica pe ultimul drum
Colegii de la şcoală, dar şi localnicii din Volovăţ, au condus-o pe Angelica pe ultimul drum

Angelica Boloca, copila omorâtă de un descreierat, a purtat pe ultimul drum rochia albă pe care şi-a dorit-o în prima zi de şcoală, dar părinţii n-au avut bani să i-o cumpere

Zi plină de tristeţe ieri pentru toată suflarea din satul sucevean Volovăţ. Angelica Boloca, copila de 9 ani ucisă de un consătean pentru că a încercat să ia un pumn de nuci, a fost înmormântată. Colegii de clasă, dar şi ceilalţi elevi ai şcolii din localitate au asistat la cea mai tragică lecţie despre viaţă.

Vegheată de păpuşa preferată

Angelica a fost condusă pe ultimul drum de aproape întreg satul. Era îmbrăcată într-o rochiţă albă, aşa cum şi-a dorit să poarte în prima zi din clasa a IV-a, dar părinţii nu au avut bani să i-o cumpere. „Mi-a povestit mama ei că şi-ar fi dorit ca în prima zi de şcoală să se îmbrace într-o rochiţă albă. Mama ei i-ar fi spus că pentru început îi cumpără strictul necesar pentru şcoală, rechizite, uniformă, urmând să-i cumpere şi o rochie albă, cum va reuşi să adune banii necesari“, a spus Marta Floriştean, învăţătoarea micuţei.

În afara rochiţei albe pe care şi-a dorit-o atât de mult, părinţii au avut grijă ca Angelica să aibă alături un ursuleţ de pluş, dar şi păpuşa ei preferată, care i-a vegheat de la căpătâi drumul către îngeri.

Criminalul, în arest preventiv

Familia Angelicăi a trecut prin momente extrem de dificile de vineri seara,  când a dispărut copila. De lângă sicriu nu l-au uitat pe cel care a provocat întreaga nenorocire, Daniel Ionel Dunga, de 21 de ani. Rudele fetei speră ca acesta să primească pedeapsa maximă, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai repete. „I-a tăiat capul cu toporul. Pentru asta merită pedeapsa cu moartea. Ăsta dacă scapă mai omoară o fetiţă“, a spus răpus de durere Toader Lucasievici, bunicul Angelicăi.

Criminalul şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor şi a spus că a ucis-o pe fetiţă pentru că a prins-o la furat nuci. Anchetatorii au găsit corpul copilei într-un sac aruncat în anexa gospodăriei unde Daniel Ionel Dunga lucra ca zilier. Tânărul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite