Turiştii din Vatra Dornei sunt condamnaţi la folia de plastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru turişti ieşeni se distrau ieri pe un petic de zăpadă de pe pârtia Dealul Negru
Patru turişti ieşeni se distrau ieri pe un petic de zăpadă de pe pârtia Dealul Negru

Administratorii afacerilor legate de sporturile de iarnă se plâng că încasările le-au scăzut la jumătate faţă de anul trecut.

Sezonul turistic de iarnă de la Vatra Dornei este la un pas de a fi compromis total. Miile de români care şi-au rezervat cu mult timp înainte locuri în staţiunea suceveană, atât în perioada Crăciunului, cât şi a Revelionului, au trebuit să se recunoască învinşi de capriciile vremii. Deşi îşi programaseră sesiuni prelungite de schiat pe cele trei pârtii din oraş, turiştii au stat mai mult prin camere, în condiţiile în care zăpada s-a topit peste noapte aproape în totalitate. Cei mai inventivi dintre ei au ales totuşi să alunece cu foliile de plastic pe puţinele petice de zăpadă rămase în urma încălzirii bruşte a vremii.


„Ne dăm cu sacul. Suntem plini de noroi“


„Mi-e o ciudă de mor. Tot anul m-am gândit la concediul la schi la Vatra Dornei de Revelion. Acum, asta este. Ne dăm cu sacul. Suntem plini de noroi, din cap până-n picioare, dar ne distrăm, atât cât se poate“, a declarat Radu Alixandru, un turist ieşean care se afla ieri pe pârtia de la Dealul Negru.
Administratorii afacerilor legate de sporturile de iarnă se plâng de încasări mai slabe ca niciodată. „Suntem în gaură mare anul astă. Faţă de anul trecut, câştigul e cam la jumătate. Turişti ar fi, deoarece preţurile au rămas cele din 2008, dar cu vremea nu te poţi pune“, ne-a spus Marius, angajat al unui centru de închirieri de echipamente de iarnă.


Mulţi dintre turiştii veniţi la Vatra Dornei în acest an reclamă lipsa investiţiilor la cele trei pârtii de schi. Din cauza lipsei unei instalaţii de nocturnă, puţinii oameni care s-au încumetat să se distreze pe pârtii au fost nevoiţi să se întoarcă la hotel cel târziu la ora 17.00. Turiştii sunt nemulţumiţi şi de instalaţia veche de telescaun, care uneori scârţâie din toate încheieturile. În plus, municipalitatea a anunţat că va inaugura în această iarnă Pârtia Veveriţa, situată în imediata apropiere a parcului. Investiţia de câteva zeci de milioane de lei a rămas nefinalizată. „Nu am să înţeleg de ce a fost nevoie de încă o pârtie. Era mai bine să investim bani în cele existente, să le facem atrăgătoare, nu să ne apucăm să tăiem pădurea degeaba“, a spus Radu Botoşanu, asistent manager. 

Sărbătorile „pe vechi“, salvarea sezonului


Administratorii pârtiilor de la Vatra Dornei spun că sezonul ar putea fi salvat de Crăciunul şi Revelionul creştinilor de rit vechi. Aceştia sunt asteptaţi în staţiune săptămâna viitoare. Totul depinde însă de vreme. Închirierea de schiuri şi plăci costă 10 lei/ora sau 50 de lei/ziua, săniuţa - 5 lei/ora, accesorii - între 5 şi 15 lei bucata/ora.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite