Suceava: Turiştii se rătăcesc căutând indicatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Turiştii se rătăcesc căutând indicatoare
Suceava: Turiştii se rătăcesc căutând indicatoare

Semnele care indică direcţia către obiectivele turistice sunt montate sporadic pe străzi.

Autorităţile locale şi judeţene au prezentat în ultimele luni zeci de proiecte menite să transforme Suceava într-un punct important pe harta turistică a ţării.

Deşi în teorie problema este rezolvată integral, în practică lucrurile nu sunt tocmai roz. Un străin care vine în municipiul Suceava şi doreşte să viziteze obiectivele turistice din oraş ori din împrejurimi este total neajutorat.

Cea mai importantă piedică o reprezintă lipsa indicatoarelor rutiere care să îi direcţioneze spre casele memoriale, Cetatea de scaun sau spre bisericile din oraş sau din judeţ.

Odată ajunşi în municipiu turiştii sunt nevoiţi să ceară informaţii de la trecători ori să se plimbe cu maşina pe străzile Sucevei în căutarea celui mai mic indiciu.

Singurele marcaje turistice din oraş se găsesc în centru şi indică direcţia către Cetatea de Scaun şi către cele mai importante biserici. Drumeţul pornit ulterior pe străzi în căutarea „obiectivului” este lipsit de orice ajutor.

„Mi se întâmplă deseori să fiu întrebat de rutele spre Cetate ori biserici. E ruşinos să nu existe indicatoare care să îi lămurească pe turişti despre locaţia obiectivelor turistice“, a spus Cezar Chiriac, student.

Străinii au probleme în a primi informaţii

Turiştii străini ce doresc să se plimbe prin oraş cu autobuzele de transport în comun au mari greutăţi în a plăti biletul. „Ieri erau nişte japonezi în autobuz şi controloarea s-a înţeles cu ei prin semne.

Călătorii au fost deosebit de amuzaţi de acest tablou“, a spus Elena Turcu, elevă. Şefii municipalităţii admit lipsurile din sectorul de promovare turistică şi promit că le vor remedia.

„Problema indicatoarelor va fi rezolvată în curând. Va avea loc o reamplasare a semnelor rutiere, urmând ca apoi să fie instalate câteva indicatoare speciale, de diferite mărimi şi culori care să arate exact obiectivele turistice“, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite