FOTO Trotuarele transformate în patinoar din Suceava fac zilnic zeci de victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Suceava funcționeză la capacitate maximă de aproape o săptămână,  în cursul zilei pacienții stând și câte doi pe un pat.

Din cauza ghețușului de pe trotuarele din municipiul Suceava, zeci de suceveni ajung la Urgențe cu luxații sau fracturi la membrele superioare sau inferioare.

„Din cele circa 160 de prezentări dintr-o zi de la Unitatea de Primire a Urgențelor, 20 sunt pacienți aflați în această situație. Cei care au contuzii minore sunt consultați și li se recomandă tratament la domiciliu, însă și pacienții care au nevoie de o intervenție chirurgicală sunt imobilizați în ghips, trimiși acasă și sunt programați la operație în zilele următoare“, a declarat medicul Tiberius Brădățan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Suceava.

Medicii ortopezi abia fac față avalanșei de pacienți, aceștia operând într-o zi șapte - opt pacienți. „Doi – trei pacienți dintre cei programați, care au putut fi temporizați, și patru – cinci urgențe majore sunt operați în fiecare zi de medicii ortopezi“, ne-a spus doctorul Tiberius Brădățan. Cele 35 de paturi din secția de Ortopedie sunt ocupate toate de aproape o săptămână. Pacienții sunt nevoiți în cursul zilei să stea și câte doi într-un pat, timp în care unii se internează, iar alții se externează.

image

Vezi aici cum arată trotuarele din Suceava

Printre victimele patinoarelor formate pe trotuarele din Suceava se află chiar și un medic al spitalului. Doctorul cardiolog Mihai Crețeanu, șeful secției de Cardiologie a căzut luni seară pe gheață și și-a rupt un picior, acesta având nevoie de intervenție chirurgicală.

Primăria nu a dat nicio amendă  sucevenilor care nu și-au curățat zăpada

Cu toate că o hotărâre de Consiliu Local îi obligă pe suceveni să își curețe zăpada din fața blocului, a casei sau din fața firmelor ce le dețin, altfel riscă amenzi usturătoare, nimeni nu a fost sancționat. „Nu am dat nicio amendă în această iarnă, doar avertismente. Nu suntem adepții amenzilor. E și foarte frig și așteptăm să se încălzească să vedem dacă nu își curăță oamenii zăpada. În caz că nu, îi vom amenda“, a spus viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

Reprezentanții primăriei susțin că au dat peste 100 de avertismente atât scrise, cât și verbale, însă oamenii nu se tem de amenzi deoarece spun că ei plătesc impozite și nu au obligația să își curețe zăpada. Sancțiunile pentru aceștia ajung până la 1.000 lei pentru persoanele fizice și până la 3.000 lei pentru persoanele juridice.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite