Trotuarele Sucevei, ocupate de terase (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şantierele din Centru îi obligă pe administratori să mute mesele aproape de blocuri, spre nemulţumirea pietonilor. Primăria a eliberat zece noi autorizaţii de funcţionare. Chiriile lunare pornesc de la 200 lei şi pot ajunge până la câteva mii de lei, în funcţie de suprafaţa localului.

În municipiul Suceava, începând cu această lună, sunt autorizate să funcţioneze zece terase, pe lângă celelalte localuri existente. Dintre acestea, trei sunt pentru construcţii noi, iar alte trei pentru terase ce urmează a fi inaugurate.

„Autorizaţiile pentru terase se dau numai dacă acestea se află la maximum doi metri de un spaţiu comercial pentru că trebuie să fie asigurate utilităţile pentru clienţi. Am avut zece cereri pentru autorizaţii şi au fost toate aprobate“, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei. Acesta a menţionat că autorizaţiile vizează amenajarea teraselor în toate cartierele municipiului reşedinţă de judeţ.

image

„Ne-au luat trotuarele!“

Chiriile pe care le percepe Primăria variază în funcţie de suprafaţa terasei şi de numărul de locuri pe care le pune la dispoziţie. Taxei lunare de 18 lei pe metru pătrat i se adaugă o taxă forfetară care variază între 40 şi 3.000 de lei, după numărul de locuri existente la terasă. Spre exemplu, pentru o terasă cu până în 20 de locuri agentul economic va plăti taxă forfetară de 40 de lei, iar pentru cele care au peste 100 de locuri 3.000 de lei.

image

Ca noutate, începând din această primăvară, sucevenii vor putea opta pentru terasele dintre blocuri sau cele de pe trotuare. Această situaţie este cauzată în primul rând de lucrările din centrul oraşului care vizează construirea parcărilor subterane.

Astfel, terasa care era amenajată an de an în spatele Casei de Cultură, cu vedere la pietonalul din Centru, dar totuşi la umbră, numai bună pentru cei care încercau să scape de temperaturile toropitoare ale verii, a fost mutată pe laterala clădirii, mai ascunsă de ochii lumii. O a doua terasă a fost amplasată pe trotuarul din Centru, vizavi de parc, în apropierea şantierului parcărilor subterane. Sucevenii nu ţin cont de podeaua de lemn care acoperă trotuarul şi continuă să circule nestingheriţi, mai ales că pietonalul din Centru a fost acaparat de lucrări şi cărăruşile pe care le pot folosi sunt mici şi anevoioase.

image

„Nu era de ajuns că au blocat partea aceasta cu lucrările la parcări şi trebuie acum să înconjur şantierul să ajung în partea cealaltă. Acum şi trotuarele ni le-au luat, ca să facă terase“, ne-a spus Maria Aursulesei, vânzătoare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite