Suceava: Trei suceveni care obligau minori să cerşească peste hotare au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Trei suceveni care obligau minori să cerşească peste hotare au fost arestaţi
Suceava: Trei suceveni care obligau minori să cerşească peste hotare au fost arestaţi

Un grup infracţional alcătuit din patru suceveni a fost pus în urmărire penală

Citeşte şi:

Cerşitul, meseria învăţată din nevoie

Trei copii ce provin din familii destrămate şi patru persoane cu dizabilităţi psihice şi motorii au căzut victimele unor traficanţi care-i obligau să practice cerşetoria.

Aceştia colectau toţi banii căpătaţi de către copii şi bătrâni prin baruri, pieţe, parcări şi intersecţii.

O parte dintre aceştia erau trimişi şi în Polonia la cerşit, furat din magazine sau de prin buzunarele oamenilor, în special în Varşovia, oraş unde s-au identificat deja trei victime ale minorilor obligaţi la acte de vandalism.

Încă de la începutul anului 2009 poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a criminalităţii Organizate din suceava sub îndrumarea unui procuror D.I.I.C.O.T. i-au urmărit îndeaproape  pe cei trei capi al bandei, Neculai R. De 35 de ani, Somna R. De 34 de ani, Amarildu R. De 29 de ani şi Marcu R.  de 59 de ani, toţi din Suceava.

Acestora li s-a făcut dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de “constituirea unui grup infracţional organizat”, “traffic de persoane” şi “trafic de minori”.

În urma a cinci percheziţii realizate astăzi la domiciliile suspecţilor s-au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare şi au fost puse în executare un număr de 5 mandate de aducere.
 

Acţiunea a fost executată cu sprijinul unor luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă al I.P.J.Suceava şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava.
 

“Pe timpul efectuării percheziţiilor domiciliare, la locuinţa unuia din membrii grupului, a fost identificată una din victime. De asemenea, au fost identificate doua autoturisme, care au fost achiziţionate din sumele de bani procuratedin comiterea infracţiunilor”, a declarat Gabriel Panţîru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie, Suceava.

Inculpaţii reţinuţi urmează să fiei prezentaţi zilele următoare Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite