Transportatori controlaţi de ARR în urma unor plângeri din partea veteranilor suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectura a cerut efectuarea unor controale în trafic. Foto arhivă
Prefectura a cerut efectuarea unor controale în trafic. Foto arhivă

Aceştia au sesizat Prefectura Suceava cu privire la operatorii de transport public de persoane care i-au refuzat în repetate rânduri, în mod special cei din zonele Fălticeni şi Rădăuţi.

Asociaţia Veteranilor de Război a semnalat Prefectura Suceava cu privire la operatorii de transport public de persoane, în mod special din zonele Fălticeni şi Rădăuţi, care au refuzat în repetate rânduri să transporte persoane care beneficiază de gratuităţi în condiţiile legii sau au solicitat cuponul de călătorie necompletat.
 
Ca urmare a acestor sesizări, prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a convocat o şedinţă cu toate instituţiile cu atribuţii în acest domeniu. „În urma analizării disfuncţionalităţilor semnalate în desfăşurarea serviciului de transport public rutier, pe teritoriul judeţului Suceava, referitor la respectarea legislaţiei cu privire la utilizarea cupoanelor gratuite de călătorie pentru persoanele vârstnice şi pentru veteranii de război, prefectul judeţului Suceava a solicitat respectarea cu fermitate a legislaţiei care reglementează acest sector de activitate, atât de către operatorii de transport din judeţ, cât şi de către autorităţile cu responsabilităţi în verificarea legalităţii asigurării acestui serviciu”, se precizează într-un comunicat transmis de Prefectura Suceava.

Instituţia a dispus ca ARR Suceava împreună cu Asociaţia Veteranilor de Război din judeţul Suceava să verifice situaţia decontărilor contravalorii cupoanelor de călătorie de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. De asemenea, s-a impus efectuarea de controale în trafic în vederea depistării situaţiilor prezentate şi sancţionarea acestora.

Citiţi şi: Cinci pompieri suceveni trimişi în judecată pentru că aveau diplome de liceu false

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite