Traficanţi de ţigări în familie prinşi la vamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii fac contrabandă cu tutun de luni de zile, dar au fost reţinuţi abia după ce anchetatorii i-au filat şi i-au prins în flagrant.

Fraţii Mihai (24 de ani) şi Constantin Bujdei (25 de ani) au fost urmăriţi de poliţişti de mai multe luni deoarece ei mergeau des în Ucraina şi se întorceau cu mii de ţigări. Pachetele de Viceroy erau ulterior vândute pe piaţa neagră suceveană, la preţuri mult mai mici faţă de cele din magazine şi fără a plăti impozit la stat.

Poliţiştii de frontieră au cules date şi informaţii despre cei doi fraţi cu privire la desfăşurarea unor activităţi de contrabandă, apoi au luat măsuri pentru a-i prinde cu marfa asupra lor.

„Cele 6.000 de pachete de ţigări au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoanele implicate sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă“, a declarat Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

Marfă ascunsă în pădure

Poliţiştii le-au venit de hac pe data de 8 aprilie, când cei doi fraţi au fost depistaţi cu trei colete mari, învelite în folie de culoare neagră, în pădurea de la linia de frontieră. Chiar dacă aceştia au încercat să fugă, oamenii legii i-au prins. Contrabandiştilor li s-au întocmit dosare penale, iar în prezent se află sub supravegherea procurorilor din cadrul DIICOT Suceava. Cei doi tineri riscă până la trei ani de puşcărie.

Pe lângă captura de ţigări a celor doi fraţi, poliţia de frontieră a mai avut de-a face cu un lucru inedit pe 8 aprilie. Un şofer ucrainean a încercat să intre la volanul unui camion în România cu o asigurare internaţională tip carte verde falsă.

Yuriy M., în vârstă de 48 de ani, a fost întors de la vamă, iar asigurarea i-a fost confiscată de către oamenii legii. Poliţiştii spun că în aceste cazuri ei nu pot acuza persoana de fals în acte, deoarece nu este de cetăţenie română şi nu se poate aplica legislaţia locală.


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite