Suceava: Traficanţi de persoane daţi în urmărire generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Traficanţi de persoane daţi în urmărire generală
Suceava: Traficanţi de persoane daţi în urmărire generală

 Poliţiştii se află în prezent pe urmele a doi membri din reţeaua suceveană care făcea trafic cu persoane atât în ţară, cât şi în străinătate. Săvel Costel Rostaş, de 36 de

 Poliţiştii se află în prezent pe urmele a doi membri din reţeaua suceveană care făcea trafic cu persoane atât în ţară, cât şi în străinătate.

Săvel Costel Rostaş, de 36 de ani, şi Vasile Urizan Rostaş, de 27 de ani, fiii lui Marcu Rostaş, de 59 de ani, capul bandei,  racolau copii şi bătrâni, le promiteau cazare şi mâncare, apoi îi exploatau pe stradă. Acestora li s-a emis ieri mandat de arestare în lipsă deoarece nu au fost găsiţi la domiciliu. „Anchetatorii au reuşit să adune probe care demonstrează clar că aceştia au participat la activităţile din cadrul grupării“, a declarat Gabriel Panţîru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava. După spusele poliţiştilor, aceştia nici măcar nu se află pe teritoriul României.

Sucevenii sunt acuzaţi că exploatau persoane încă din anul 2006 împreună cu tatăl, fratele Neculai Rostaş şi soţia acestuia, Somna Rostaş. Aceştia din urmă se află în arestul poliţiei încă din data de 1 octombrie, când au fost săltaţi de acasă în urma unei mandat de arestare.

Familia de traficanţi lua minori din centrele de plasament sau din familiile dezorganizate, le promitea bani şi îi ducea în Polonia la cerşit. Cei care cerşeau în Suceava erau puşi în pieţe, parcări, intersecţii şi baruri, iar banii erau luaţi de capii familiei. De regulă, bătrânii erau trimişi în străinătate, iar banii, în jur de 100 de euro pe zi, erau folosiţi de către traficanţi în scopuri personale. Pe lângă aceştia, familia Rostaş mai racola şi persoane cu handicap. În cazul în care nu făceau bani, aceştia erau bătuţi şi înfometaţi.

Deoarece nu au fost găsiţi în ţară, Poliţia i-a dat pe cei doi în urmărire generală. Dacă vor fi prinşi, riscă până la 20 de ani de închisoare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite