Suceava: Traficant de ţigări prins după o urmărire ca în filme şi şase focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul avea motiv de fugă: portbagajul Mercedes-ului său era plin de ţigări ilegale, în valoare de 27.000 de lei.

Cursa nebună, care a făcut victime şi trei maşini din oraşul Suceava, a avut loc în cursul după amiezii de ieri. În timp ce se afla în patrulare în localitatea Dănila, un echipaj de poliţie a observat o limuzină cu numere provizorii care a depăşit viteza legală.

Poliţiştii i-au făcut semn să oprească, însă şoferul Ilie U. (23 de ani), din Vicovu de Jos, a plecat în viteză spre municipiul Suceava. Oamenii legii au pornit pe urma fugarului, pe care l-au ajuns din urmă pe străzile cartierului Iţcani.

Pentru că refuza să oprească, poliţiştii au tras şase focuri de armă, dintre care două în plan vertical. Încercând să scape de urmăritori, tânărul a intrat cu viteză pe o stradă laterală, iar sub pasarela CFR din Iţcani a pierdut controlul maşinii şi s-a izbit în alte trei autoturimse aflate în trafic. „Am tras pe dreapta pentru că am auzit girofarurile. Am văzut cum maşina urmărită s-a izbit în una dintre maşinile în trafic şi s-au lovit apoi una în alta", a povestit  Andrei Florea, şoferul uneia dintre maşinile avariate. Cu maşina boţită s-a ales şi şoferul Stelian Chihaia.

După ce l-au încătuşat pe Ilie, poliţitii au aflat că este de loc din Vicovu de Jos şi că are 23 de ani. Suspectul avea toate motivele să fugă de oamenii legii. În timpul cercetărilor, anchetatorii au descoperit că portbagajul maşinii era burduşit cu ţigări de contrabandă.

În urma controlului efectuat, în autoturism a fost depistată cantitatea de 3.000 pachete de ţigări pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă, în valoare totală de 27.000 de lei",  a spus Bogdana Crăciun, purtătorul de cuvânt al IJP Suceava.

Şoferul s-a ales cu dosar penal sub acuzaţia de contrabandă, iar poliţiştii i-au confiscat atât ţigările cât şi autoturismul. Oamenii legii încearcă acum să afle de unde avea tânărul ţigările şi care era destinaţia acestora.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite