Suceava: Traficant de droguri din Suceava condamnat la moarte în China (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sucevean îşi aşteaptă sentinţa la moarte, în China, unde a fost arestat pentru că asupra sa s-au găsit cantităţi importante de stupefiante, scrie cotidianul Monitorul de Suceava în ediţia de vineri.

Autorităţile locale nu au confirmat despre cele scrise în presă în legătură cu tinerii suceveni afalţi în închisoare în China , "Nu am primit nici o informare oficială din partea ambasadei despre vreo persoană din România, cu atât mai mult din Suceava, că ar fi încarcerată în China şi îşi aşteaptă condamnarea la moarte pentru că a fost acuzat de trafic de droguri. Vom face verificări pe baza acestor informaţii apărute în presa locală", a spus Tudor Costân, şef serviciu antidrog.

Potrivit cotidianului, trei suceveni au fost arestaţi  în China pentru trafic de droguri, iar unul dintre ei a fost deja condamnat la moarte.

Ceilalţi doi îşi aşteaptă sentinţa, dar China este printre primele ţări din lume care  încă mai aplică pedeapsa cu moartea pentru fapte precum traficul de droguri, crimă, abuzarea minorilor şi corupţia.

Tinerii suceveni prinşi cu canităţi importante de herionă şi cocaină asupra lor fac parte din organizaţia care racola tineri pentru a deveni cărăuşi de droguri pentru reţele internaţionale de trafic cu stupefiante.

Sucevenii erau racolaţi de un grup de bărbaţi care le plăteau mii de euro acestora pentru a transporta cantităţi însemnate de herionă sau cocaină peste hotare, ascunse în bagajele personale.

La destinaţie aceştia erau primiţi de către membrii reţelei din ţara respectivă, erau cazaţi, li se dădeau bani de cheltuială şi bilet de avion.

11 tineri suceveni au fost arestaţi în diferite ţări din Europa şi America de Sud pentru trafic de droguri de la care s-au confiscat 13 kilograme de cocaină şi 4 kilograme de herionă.

Revenim cu detalii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite