Suceava: Cărţi pentru elevii români din Torino

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Cărţi pentru elevii români din Torino
Suceava: Cărţi pentru elevii români din Torino

Sucevenii pot dona cărţi şi manuale pentru copiii românilor plecaţi în Torino. Începând de astăzi, Biblioteca „I. G. Sbiera“ îşi propune să adune un fond de carte în limba română,

Sucevenii pot dona cărţi şi manuale pentru copiii românilor plecaţi în Torino. Începând de astăzi, Biblioteca „I. G. Sbiera“ îşi propune să adune un fond de carte în limba română, care să conţină aproximativ 2.000 de volume. Acestea vor ajunge în mâinile elevilor din Peninsulă şi au rolul de a menţine contactul cu limba şi cultura română. Demersurile pentru această campanie au fost acceptate de Biblioteca Centrală din Torino, care s-a oferit să-i ajute pe români prin punerea la dispoziţie a spaţiului. 


„În Torino există Asociaţia Bucovina din care fac parte şi profesori români, care vor oferi îndrumare în lectură, întâlniri cu autori români, beneficii pentru copiii de acolo“, a declarat Gabriel Cărăbuş, directorul Bibliotecii „I. G. Sbiera“.
Sucevenii sunt încântaţi de idee şi doresc să ajute.

„Găsesc această campanie o idee genială. Oare de ce nu s-au gândit mai demult? Copiii prind foarte repede noua limbă şi ajung să uite româna. Dacă se menţin măcar prin lectură şi prin discuţiile din casă tradiţiile, vorba şi istoria, atunci nu vor fi probleme de acomodare la întoarcerea în ţară“, a spus Mihaela Varninschi, educatoare. Locul în care vor fi colectate cărţile este secretariatul Bibliotecii „Sbiera“, iar cei care doresc să facă donaţii pot veni în fiecare zi până la ora 20.00.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite