Tombola electorală a unui candidat la Primăria Suceava, interzisă din raţiuni de "deontologie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful PNL Suceava s-a gândit să-i stimuleze pe alegători
Şeful PNL Suceava s-a gândit să-i stimuleze pe alegători

Tombola pe care Alexandru Băişanu, candidatul USL pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, a anunţat că o va organiza cu ocazia alegerilor din 10 iunie a fost interzisă.

Decizia a fost luată de Biroul Electoral Municipal Suceava, în urma unei contestaţii depusă de Partidul Ecologist Român.

Reprezentanţii BEM au constatat "încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la desfăşurarea campaniei electorale cu respectarea deontologiei electorale de către domnul Ştefan Alexandru Băişanu, candidatul USL la funcţia de primar al municipiului Suceava, prin organizarea tombolei având ca obiect promisiunea de bunuri constând într-un autoturism marca Dacia Logan, concedii plătite, electrocasnice, electronice".

Liderul PNL Suceava: „Tombola electorală este o armă anti-PDL"

Mită electorală mascată în tombolă cu premii?

Conform Legii 67/2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar sau de consilier, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani".

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Biroul Electoral Judeţean. Alexandru Băişanu spune însă că interzicerea tombolei este o decizie politică şi asta pentru că el nu a promis alegătorilor premii pentru a-l vota pe el, ci pentru a se prezenta la urne.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru ştiri proaspete din judeţ!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite