„Toamnă la Voroneţ“, pe marele ecran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pelicula „Nuntă în Basarabia“ este programată în cadrul festivalului de la Gura Humorului
Pelicula „Nuntă în Basarabia“ este programată în cadrul festivalului de la Gura Humorului

Festivalul internaţional de film, diaporamă şi fotografie se desfăşoară la Gura Humorului în perioada 7-9 octombrie

 Ediţia a XXXI-a a Festivalului „Toamnă la Voroneţ“ are rolul de a promova valorile şcolilor de film documentar, diaporamă şi fotografie, să încurajeze realizatorii de film, dar şi de a promova potenţialul turistic al oraşului Gura Humorului. Deschiderea oficială a festivalului a fost programată pentru vineri, 7 octombrie, invitaţii speciali fiind regizorul Stere Gulea şi actriţa Mara Grigore. Seara, la baza de Agrement Ariniş, va avea loc proiecţia filmului „Bună! Ce faci?“şi vor fi prezentate cele mai bune pelicule româneşti în cadrul „Devoratorilor de film-TOP 10“.


Câştigătorii, anunţaţi pe 9 octombrie


Sâmbătă, tot în cadrul concursului de film şi diaporamă, va fi organizat un Workshop Film cu cineaştii Stere Gulea, Laurenţiu Damian şi actriţa Mara Grigore, iar de la ora 12.00, la Casa de Cultură din oraş vor fi prezentate proiecţiile înscrise în concurs. Seara se va încheia cu filmul „Nuntă în Basarabia“. „Festivitatea de premiere va avea loc duminică, iar seara, la complexul Ariniş este programat filmul «Avatar»“, a prezentat Elvira Romaniuc, directorul festivalului „Toamnă la Voroneţ“. În paralel cu concursul de film şi diaporamă, va avea loc şi competiţia din domeniul fotografiei.


Vor fi organizate mai multe workshopuri cu fotografie, photoshop şi peisaj. Sâmbătă, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, au fost programate vernisajele la expoziţiile de fotografie „Nud“ (Anca Cernoschi), „Cărbune pe zăpadă“ (Cornelia Anghel) şi „Călător într-o lume care nu mai există“ (Fotoclubul Mărul). Duminică vor fi premiaţi cei mai buni fotografi.


Premii de mii de euro


În afara competiţiei oficiale vor fi organizate şi alte evenimente, respectiv proiecţii în avanpremieră a unor pelicule de lung metraj, jurnale şi filme documentare de arhivă legate de diferite momente istorice, workshopuri susţinute de invitaţi speciali ai festivalului având ca temă limbajul documentarului, expoziţii de arte vizuale, lansări de carte şi conferinţe.

„Trofeul «Toamnă la Voroneţ» va fi de 1.000 de euro. Cel mai bun film documentar şi cel mai bun film studenţesc vor fi recompensate cu 500 de euro. Premiile pentru cea mai bună regie, cea mai bună imagine, cel mai bun film turistic, premiul juriului vor fi de 300 de euro“, a mai precizat Elvira Romaniuc. Ediţiile anterioare au adunat mii de turişti atraşi de filmele prezentate în cadrul festivalului, succes pe care organizatorii vor să îl reediteze şi în acest an.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite