Tinerii dau năvală la buticul de chinezării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărfurile ieftine sunt promovate prin reclame stridente
Mărfurile ieftine sunt promovate prin reclame stridente

O pereche de cizme de iarnă ajunge la 35 de lei, iar gecile, puloverele sau pantalonii pentru sezonul rece costă maxim 50 de lei.

Tot mai mulţi suceveni au renunţat la obiceiul de a colinda marile centre comerciale din oraş în căutare de îmbrăcăminte sau încălţăminte. În schimb, aceştia dau năvală în magazinele care scot la vânzare produse foarte ieftine. „Nu contează că au marfă făcută în China căci la câţi bani am, asta e tot ce pot cumpăra“, a spus Ana Timu, coafeză.

Vor cantitate, nu calitate

Cu doar 25 de lei, în medie, o suceveancă îşi poate cumpăra o pereche de botine ori una de adidaşi. Clientele care vor cizme de iarnă plătesc maximum 35 de lei.

Aceleaşi preţuri reduse sunt practicate şi la geci, tricouri sau pantaloni, indiferent dacă sunt destinate femeilor ori bărbaţilor. Printre cei mai fideli cumpărători ai magazinelor cu preţuri mici sunt elevii şi studenţii. Criza a afectat şi buzunarele lor şi, după ce-şi plătesc chiriile, cursurile şi întreţinerea, rămân cu buzunarele aproape goale. „De unde bani să-mi cumpăr produse de firmă? Sunt bune şi chinezăriile, de multe ori chiar mai bune decât cele din mall“, a declarat Iulian Cernat, student.

Pe de altă parte, magazinele care vând „totul la 10 lei“ nu mai sunt la fel de populare printre suceveni ca în urmă cu câteva luni. „Nu prea mai vindem. Unii vin, văd şi pleacă. De o vreme, nici produsele ieftine nu se mai dau“, a explicat Roxana Chitru, vânzătoare la un magazin cu preţuri unice.

Foştii clienţi s-au reorientat spre hipermarketuri, mai ales în perioadele cu promoţii. În plus, dacă din magazinele obişnuite sucevenii pot cumpăra doar ceasuri, detergenţi ori cosmetice, în centrele comerciale, în timpul unei singure vizite, cumpără toate cele necesare, inclusiv produse alimentare.

„Înainte cumpăram detergentul din magazine şi restul din alimentare. Acum merg la hipermarket şi iau tot ce am nevoie. În plus, preţurile-s asemănătoare aşa că merită“, a declarat Alexandra Cândrea, casnică.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite