Ţigări de contrabandă vândute pe sub mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tranzacţiile cu ţigări de contrabandă au loc, de multe ori, în mijlocul străzii
Tranzacţiile cu ţigări de contrabandă au loc, de multe ori, în mijlocul străzii

Mulţi fumători suceveni iau tutun adus ilegal de basarabeni. Scumpirile succesive ale ţigărilor îi determină pe mulţi fumători să apeleze la marfa de contrabandă a bişniţarilor din Bazar.

Bazarul şi pieţele din oraş sunt, în continuare, locuri din care sucevenii îşi pot cumpăra ţigări de contrabandă ieftine.  Zeci de comercianţii ambulanţi îi îmbie pe trecători cu pachete aduse ilegal în ţară, din Republica Moldova, şi ofertate „pe sub mână“ la preţuri pornind de la cinci lei.


„Soţul meu cumpără de la basarabenii care vin în fiecare dimineaţă cu trenul sau microbuzele de peste graniţă. Îi aud şi eu de câte ori trec pe lângă ei cum spun «ţigări, cine  vrea ţigări». Mi-e greu să cred că Poliţia face controale dese. Dacă ar veni îmbrăcaţi civil, zilnic ar da amenzi“, spune Rodica Ciumău, pensionară.


Poliţiştii de la Rutieră spun că, de cele mai multe ori când verifică maşinile străine pe drumurile din oraş, găsesc marfă de contrabandă. Bişniţarii se plâng că nu au unde munci şi că această mică afacere le pune pâinea pe masă în fiecare zi.


Basarabenii câştigă dublu aici decât la ei în ţară


„Eu vin cu trenul zilnic şi vând de la ţigări până la Mivina, paste pentru supe şi ciocolată. Oamenii mă caută deoarece sunt foarte ieftine, iar nouă ne iese dublu decât în Republica Moldova. Acum doi ani mergeam la Iaşi, în Nicolina şi vindeam ţigări, dar poliţia s-a pus pe noi şi ne-am mutat locul“
, a spus Nataşa din Republica Moldova.


Clienţii basarabenilor s-au înmulţit mai ales în ultima perioadă, odată cu majorările succesive ale preţului ţigărilor. Numai în ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat de la cetăţeni români şi ucraineni ţigări în valoare de peste 12.000 de lei. „La un singur control au fost confiscate 2.249 pachete de ţigări, în valoare de 12.075 de lei“, spun poliţiştii de frontieră.

________________-

Zece oameni arestaţi pentru ţigări în 2009
Anul trecut, vameşii suceveni au confiscat, în total, 497.902 pachete de ţigări, în valoare de 2 milioane de lei. Oamenii legii au întocmit 158 de dosare penale. 10 persoane au fost arestate, 17 reţinute timp de 24 ore, iar alte 17 au fost arestate pe baza mandatelor de aducere.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite