Testele predictive acceptate şi nu prea la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au început de ieri testările iniţiale. Foto arhivă
Elevii au început de ieri testările iniţiale. Foto arhivă

În timp ce unii profesori susţin că aceste evaluări sunt bune deoarece pot vedea nivelul elevilor cu care lucrează, alţii cred că sunt o pierdere de timp.

Testele predictive care se dau începând de ieri în toată ţara în urma unui ordin al ministrului sunt văzute ca fiind benefice de către unii profesorii suceveni.

„Aceste teste le-am dat întotdeauna numai că acum nu le putem trece în catalog. Sunt binevenite deoarece aşa putem vedea lipsurile copiilor, însă mai benefice sunt la liceu unde se poate vedea nivelul noilor liceeni veniţi din gimnaziu“, ne-a spus Venera Rusu, profesoară de Istorie la Şcoala Generală Nr. 3 din Suceava. 

Cu toate acestea, unii profesori consideră că pierd timpul cu aceste teste. „Testele predictive le dădeam şi până acum, în fiecare an pentru a vedea nivelul elevilor cu care lucrăm. Pentru noi nu sunt benefice deoarece pierdem foarte mult timp corectându-le şi în final nu le putem trece în catalog. Pentru copii probabil sunt benefice“, ne-a spus Camelia Butnaru, profesor de limba engleză la Colegiul Naţional „Petru Rareş“ Suceava.

Părinţii copiilor pentru care vacanţa nu este doar relaxare susţin că ar dori ca notele să le fie trecute în catalog. „Sunt bine venite aceste teste deoarece se verifică astfel capacitatea copilului care a mai studiat ceva în vacanţă. Fiica mea a luat note mari, însă ce folos că nu se trec în catalog“, ne-a spus Diana Gontariu, mama unei fetiţe de12 ani.

Elevii de liceu susţin că aceste teste sunt obositoare. „Înţeleg că sunt bune pentru a vedea fiecare la ce nivel este, însă petru mine sunt obositoare deoarece a trebuit să reiau materia din ultimul an în nici măcar o săptămână şi pentru ce dacă nu ne trec notele în catalog?!“, ne-a spus Mihaela Stoleru, elevă în clasa a XI-a.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, aceste rezultatele acestor teste nu vor fi făcute publice, fiecare elev aflându-şi individual nota de la profesori.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite