Suceava: Termica a cumpărat combustibil din credite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Termica a cumpărat combustibil din credite
Suceava: Termica a cumpărat combustibil din credite

Conducerea Termica SA susţine că şi-a asigurat necesarul de combustibil pentru iarnă. „Stocul de huilă pentru următorul sezon rece a fost aprovizionat. Avem 100.000 de tone şi vom mai face o

Conducerea Termica SA susţine că şi-a asigurat necesarul de combustibil pentru iarnă. „Stocul de huilă pentru următorul sezon rece a fost aprovizionat. Avem 100.000 de tone şi vom mai face o licitaţie în luna septembrie pentru achiziţionarea a încă 30.000 de tone“, a declarat Doina Oică, director marketing Termica Suceava. Oficialii societăţii spun că a fost nevoie de un efort financiar serios în condiţiile în care populaţia municipiului are datorii de 7,75 milioane de lei către Termica, la care se mai adaugă alte 5,55 milioane de lei, reprezentând penalităţile acumulate pentru neplata facturilor.

Apel către restanţieri

În total, sucevenii trebuie să restituie CET 13,3 milioane de lei. Pentru a putea cumpăra cărbunele necesar în sezonul rece, şefii Termica au contractat trei linii de credite. „Facem apel la cetăţeni să îşi achite datoriile către Termica pentru a nu se ajunge în situaţia de a sista furnizarea căldurii şi a apei calde“, a adăugat Doina Oică.

Societatea care furnizează apă caldă şi căldură în sistem centralizat a reuşit la limită să achite datoriile către furnizorii de huilă. „Nu avem înregistrată nicio altă datorie în afara creditelor la bănci“, a explicat Doina Oică. Cea mai veche restanţă a consumatorilor către Termica datează din octombrie 2008. Şefii societăţii spun că au reuşit să diminueze semnificativ pierderile înregistrate în reţea după efectuarea lucrărilor de modernizare la principalele magistrale şi puncte termice din oraş.

„Efectul schimbării reţelelor primare va fi unul benefic. S-au atacat punctele slabe după problemele apărute în sezoanele anterioare“, a mai spus Doina Oică. Până la înlocuirea magistralei, 40% din agentul termic trimis în oraş era contabilizat la capitolul pierderi.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite