Teodor Paleologu, invitat la Suceava de Ziua Francofoniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul va avea loc mâine, la Biblioteca Bucovinei  „I.G. Sbiera”, începând cu ora 11.00.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei, vor fi organizate mâine, 20 martie, o serie de manifestări culturale la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbierea”. Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, va fi prezent mâine la conferinţa  „La francophonie, restons dedans”, care va începe la ora 11.00.

Cu această ocazie, manifestările dedicate Zilei Francofoniei se vor desfăşura până spre seară cu recitaluri de poezie francofonă, ateliere de comunicare în limba franceză, audiţii şi lecturi publice unde sunt aşteptaţi toţi sucevenii iubitori de limbă franceză.

„Franceza este pentru mine limba preciziei intelectuale. E limba în care mi-am făcut studiile universitare şi sunt profund marcat de rigoarea sa analitică”, susţine Theodor Paleologu.

Theodor Paleologu este un cunoscut eseist, diplomat şi om politic român, ambasador al României în Danemarca şi Islanda în perioada 2005 – 2008. S-a născut la Bucureşti, în familia scriitorului Alexandru Paleologu. A absolvit liceul german din oraşul natal, după care a studiat la Sorbona şi la École Normale Supérieure, în Franţa.

După studii liceale la Colegiul Henri IV din Paris (1992-1994), a fost stagiar la École Normale Supérieure (Paris) (1996-2001), a obţinut o diplomă de studii aprofundate în filosofie, 1998, la Universitatea Paris I Sorbonne. În 2001, a obţinut doctoratul în ştiinţe politice la École des Hautes Études en Sciences Sociales şi de la Universitatea München.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite