Suceava: Turişti intoxicaţi în hotelul lui Tcaciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul zilei de astăzi un bărbat şi o femeie au ajuns în spital după ce au servit masa la restaurnatul hotelului Bucovina.

Cei doi turişti au fost aduşi la spital, unde au fost diagnosticaţi cu intoxicaţie alimentară. Au stat trei ore în perfuzii în camera de stabilizare de la secţia de urgenţe a spitalului „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

„Cele două persoane care au venit astăzi la spital prezentau simpomele unei intoxicaţii alimentare, aveau diaree şi geţuri. Au stat trei ore în perfuzii după care a venit ghidul lor şi au plecat”, a declarat Liviana Bucevschi, asistent medical.

Conform datelor furnizate de către personalul medical, cei doi turişti, cazaţi la hotelul Bucovina, care aparţine renumitului om de afaceri Severin Tcaciuc, după ce au luat masa în restaurnat au început să se simtă rău. Aici ei au mâncat ciorbe, brânzeturi şi cabanos prăjit, care s-ar părea că este principalul aliment suspect. 

Ajunşi la spital aceşti au fost trataţi şi le-a fost prescrise medicamente specifice unei intoxicaţii alimentare. „Au mâncat nişte cabanos prăjit, care probabil că era alterat şi din această cauză au avut aceste simptome”, a explicat Liviana Bucevschi.

După ce au stat trei ore în perfuzie, cei doi turişi, un bărbat de 45 dse ani şi o femei de 46 de ani, din Danemarca au refuzat internarea şi au părăsit spitalul.

„Au semnat că nu vor să fie internaţi şi au plecat împreună cu ghidul lor dar după ce un reprezentant de la Direcţia de Sănătate Publică le-a adresat câteva întrebări pentru a descoperi cauza bolii”, a mai spus Liviana Buchevschi.

„Nu este vorba despre nicio intoxicaţie, a fost doar o indigestie. Turiştii se simt bine şi mâine dimineaţă vor părăsi hotelul conform programului stabilit de ghid”, a declarat recepţionerul de servici din cadrul hotelului.

Pentru a se descoperi cauza intoxicaţiei, turiştii vor trebui să mai facă o vizită mâine dimineaţă la spitalul judeţean pentru a li se lua probe.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite