Taximetriştii din Câmpulung Moldovenesc anchetaţi pentru complicitate cu hoţii din locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii susţin că, pe lângă faptul că îi transportau pe hoţi la şi de la locul spargerilor, taximetriştii aveau rolul de a urmări maşinile de poliţie. În felul acesta, hoţii erau avertizaţi în timp util şi îşi luau măsurile necesare de protecţie

Mai mulţi şoferi de taxi din municipiul Câmpulung Moldovenesc sunt bănuiţi de procurori că au lucrat mână în mână cu o grupare de hoţi anihilată la sfârşitul săptămânii trecute. Mai exact, pe lângă faptul că îi transportau pe hoţi la şi de la locul spargerilor, taximetriştii aveau rolul de a urmări maşinile de poliţie.

Cei trei şoferi de taxi cercetaţi în acest dosar sunt Florinel Rusu, de 33 de ani, Iulian Paliec, de 43 de ani, şi Constantin Latiş, de 49 de ani, maşinile acestora fiind ridicate, iar instanţa emiţând pe numele lor interdicţie de a-şi exercita profesia de taximetrist.

Percheziţii cu peripeţii la hoţii din locuinţe în Suceava FOTO

În felul acesta, hoţii erau avertizaţi în timp util şi îşi luau măsurile necesare de protecţie. „Atenţia noastră se îndreaptă spre cei care au transportat autorii de mai multe ori la locul faptelor. Şoferii de taxi îi duceau noaptea, în locuri izolate, iar apoi reveneau şi îi preluau de acolo cu tot cu bunurile furate, condiţii în care din punctul nostru de vedere complicitatea lor este evidentă. Apoi avem probe că aceştia îi informau telefonic de multe ori pe suspecţi cu privire la locaţiile în care se află ori spre care se îndreaptă maşinile de poliţie", a declarat Sorin Iaşinovschi, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Sâmbătă, 10 martie, oamenii legii au efectuat nouă percheziţii în mai multe localităţi din judeţ, ocazia cu care mai mulţi suspecţi, printre care patru indivizi de etnie romă, dar şi trei taximetrişti din Câmpulung Moldovenesc, au fost duşi la audieri.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru detalii despre acest caz.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite