Taximetriştii-pirat, preferaţi celor legali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetriştii-pirat stau la periferia oraşului
Taximetriştii-pirat stau la periferia oraşului

La fiecare ieşire din oraş pot fi văzute minim cinci maşini pe post de taxi neautorizat gata să plece spre orice destinaţie din judeţ. Şoferii ilegali câştigă şi până la 100 de lei într-o zi.

 Piraţii auto iau între doi şi şase lei pe cursă, în funcţie de destinaţie. Pasagerii sunt mulţumiţi că ajung mai repede şi cu 30 de minute uneori faţă de cazul în care ar fi aşteptat un autobuz. „De fiecare dată când trebuie să ajung la ţară merg la ocazie. Autobuzele sunt rare şi, dacă aş sta după ele, m-ar prinde noaptea în autogară“, ne-a declarat Viorel Gherasim, lucrător comercial, care voia să ajungă la Şerbăneşti.


„S-au înmulţit ca ciupercile după ploaie“

Pentru a face rost de clienţi, taximetriştii-pirat s-au aşezat strategic, la fiecare ieşire din oraş. Zilnic pot fi observate cel puţin cinci autoturisme  la vânătoare de pasageri către Bosanci, Fălticeni, Câmpulung, Botoşani, Rădăuţi sau Dorohoi. „S-au înmulţit ca ciupercile după ploaie. Oriunde te duci, este cel puţin un şofer care să te întrebe unde mergi“, ne-a spus Daniel Pituleac, şofer. Un transportator de ocazie norocos câştigă zilnic 100 de lei. Pentru o singură cursă cu patru pasagteri şoferul bagă în buzumar cel puţin 20 de lei.


„Uneori fac şi cinci curse pe zi. Ies câţiva bani însă, după ce plătesc reparaţiile, benzina şi cele necesare, rămân cu puţini bani. Sunt buni şi ăia, căci altă sursă de venit nu am“, a precizat Lucian Toderaşcu, şofer. O cursă rapidă nu înseamnă neapărat şi un confort pe măsură. „În viaţa mea nu mai merg la ocazie. Am venit odată de la Dorohoi rugându-mă să nu am accident. Deşi ploua şi era curbă, şoferul gonea cu 100 la oră. Oamenii ăştia-s nebuni“, a spus Florin Pintilie, student. Cei mai nemulţumiţi sunt taximetriştii legali, care rămân fără clienţi. „Eu stau toată ziua şi mă chinui să fac 20 de lei, iar el face atât doar la o cursă. Ar trebui verificaţi şi pedepsiţi aspru pentru ceea ce fac“, a spus nemulţumit Vasile Damian, taximetrist.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite