Suceava: Taxe şi impozite mai mari pentru suceveni, din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii vor plăti taxe şi impozite mai mari cu 10% de anul viitor. Aceasta a fost hotărârea Consiliului Local, deşi în urmă cu doar o lună primarul oraşului, Ioan Lungu, ţinea cu dinţii

Sucevenii vor plăti taxe şi impozite mai mari cu 10% de anul viitor. Aceasta a fost hotărârea Consiliului Local, deşi în urmă cu doar o lună primarul oraşului, Ioan Lungu, ţinea cu dinţii de taxe şi impozite pentru a nu fi majorate. La acea vreme, el a declarat mândru că nu numai că vor rămâne la acelaşi nivel, ci şi că nu au mai crescut din anul 2007. Dar după multe discuţii şi păreri împărţite, edilii aleşi ai municipiului au hotărât că nu se mai descurcă fără acest aport la bugetul local. 


 Astfel, impozitele care îi interesează cel mai mult pe suceveni, respectiv cele pe clădiri, terenuri şi autoturisme, se majorează, în medie cu 10-12%.


Justificarea acestei măriri revine ca urmare a ridicării plafonului minim la aceste categorii de dări din partea Guvernului, pentru actualizare cu rata inflaţiei. Astfel, dacă un sucevean plătea un impozit de 120 de lei în 2009 pentru un apartament cu două camere, din ianuarie 2010 suma plătită către bugetul local va fi de 132 de lei.


Mă aşteptam să ridice taxele, este un lucru normal în această perioadă, dar nu înţeleg de ce în urmă cu o lună spune într-un fel şi acum se suceşte? Noi, oamenii de rând, ce să mai înţelegem dacă nu se ţin de cuvânt“, a declarat Maria Grigoraş, pensionară. Un aspect pozitiv al ultimei întâlniri a Consiului Local îl reprezintă eliminarea taxei sport şi a cele de intrare în bazarul de pe lunca Sucevei. Consilierii au mai aprobat majorarea taxelor de parcare, pentru cei care staţionează în faţa magazinului Bucovina, spre exemplu.


Mărirea se aplică şi taxelor pentru folosirea locurilor publice de desfacere din pieţe, celor pentru prestări servicii, pentru utilizarea patinoarului şi celor pentru serviciile prestate în cimitirul Pacea.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite