Taxa pe fast food i-ar lăsa pe tineri fără prânzul în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii suceveni se întâlnesc adeseori pentru a socializa la un prânz de tip fast food
Tinerii suceveni se întâlnesc adeseori pentru a socializa la un prânz de tip fast food

Majoritatea adolescenţilor suceveni se arată revoltaţi de o majorare a preţului la hamburger. Ministerul Sănătăţii a anunţat că pregăteşte impunerea unui bir pentru comercianţii de mâncare de tip fast food.

Anunţul ministrului Sănătăţii, conform căruia în curând ar putea fi introdusă o taxă pentru produsele fast food, i-a împărţit pe suceveni în două tabere. De o parte sunt tinerii din oraş care se tem că, odată aprobat proiectul, le-ar fi tot mai greu să se delecteze cu cartofi prăjiţi şi hamburgheri din cauza preţurilor prohibitive.

Mulţi dintre ei spun că, de regulă, nu sunt interesaţi de deciziile luate de politicieni, dar că propunerea referitoare la fast food „i-a trezit din morţi“. „Până acum nu dădeam doi bani pe cei de la conducere însă acum, când mă afectează direct, îmi vine să-i strâng de gât“, a declarat Iulian Toma, un liceean sucevean.

Păreri împărţite

Alţi suceveni declară că s-ar bucura de introducerea „taxei pe fast-food“, deoarece astfel ar putea scădea serios numărul celor ce vor mânca nesănătos. „Sunt mulţumită de o astfel de taxă. Zilnic văd copii mâncând doar hamburgheri, deşi au mult peste greutatea normală şi cred că taxa le va reduce pofta de mâncare“, a declarat Florentina Manolache, studentă.

Colegii ei însă o dezaprobă şi cred că propunerea este doar o şmecherie de a aduna bani la buget. „Nu mai sunt bani la buget şi au mai băgat o taxă. Îndată vor băga taxe tâmpite, cum erau pe vremea boierilor, când se plătea taxă pe fum“, este de părere Florin Aostăcioae, student.

Deşi încă nu ştiu cu cât vor fi mărite preţurile, tinerii sunt îngrijoraţi că vor da mai mulţi bani pe mai puţine produse, lucru ce le va scădea randamentul zilnic. „De fiecare dată în pauză îmi cumpăr câte un sandwich ca să mă satur şi să nu am probleme în timpul orelor. De acum am să mănânc doar gaura de la covrigi“, crede Dorin Giosan, liceean.

„Taxa fast food“ pe care o doreşte ministrul sănătăţii, nu îi va afecta însă pe toţi sucevenii. Astfel, dacă elevii cu o situaţie materială bună vor continua să-şi procure produsele pe care şi le doresc, cei cu mai puţini bani de la părinţi vor fi nevoiţi să meargă la şcoală cu pacheţel de la părinţi.

„Dacă se va introduce taxa voi fi nevoit să îmi aduc mâncare de acasă. Unul dintre părinţii mei este şomer, aşa că nu ne vor mai ajunge banii. Având în vedere câte majorări au făcut cei de la guvernare, în curând un măr va deveni trufanda“, a oftat Alexandru Maxineasa, elev.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite