Suceava: Târgul de Toamnă vă aşteaptă cu produse naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Târgul de Toamnă vă aşteaptă cu produse naturale
Suceava: Târgul de Toamnă vă aşteaptă cu produse naturale

Timp de trei zile, sucevenii au ocazia să-şi cumpere produse agro-alimentare de cea mai bună calitate, dar şi obiecte lucrate manual de către meşterii populari.

Cel mai râvnit eveniment al anului, Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina“, a adus în Cetatea de Scaun a Sucevei peste 100 de meşteri populari şi producători alimentari. Aceştia pun la dispoziţia clienţilor produse naturale, unele dintre ele preparate în casă, dar şi obiecte lucrate manual.

Târgul a fost inaugurat astăzi, la parterul complexului Iulius Mall şi va fi deschis până duminică, zilnic între orele 10.00-22.00. Timp de trei zile, clienţii curioşi pot merge la degustări de vinuri româneşti şi pot câştiga diferite premii oferite de Consiliul Judeţean şi Asociaţia „Produs în Bucovina“, organizatorii Târgului.

Sofia Vicoveanca şi-a lansat o carte
Pe scena amenajată în parcarea complexului vor urca numeroase formaţii folclorice din Straja, Dumbrăveni, Stroeşti, Pârteştii de Jos şi alte sate sucevene cu tradiţii în muzica populară. „De asemenea, vor cânta şi trei interprete foarte cunoscute din Bucovina, Laura Lavric, Margareta Clipa şi Sofia Vicoveanca. Ne aşteptăm ca la acest târg să vină oameni şi din alte judeţe, nu doar de la noi“, a declarat Alina Stredie de la Departamentul de Marketing, Iulius Mall.


Interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca şi-a lansat astăzi şi o carte cu ocazia Târgului de Toamnă. „Este vorba despre un volum de versuri, proză şi desene în creion, care poartă numele de «Taine în adânc păstrate» şi care exprimă sentimentele mele cele mai nobile. Eu le transmit sucevenilor să nu renunţe la bucurii şi speranţă, să vină la târg deoarece este un prilej pentru mine să mă apropii de ei. Astăzi va fi o zi plină de cântec şi poezie, de discuţii deschise şi voie bună“, a mărturisit Sofia Vicoveanca, solistă de muzică populară.

Pentru cei interesaţi de cumpărături, târgul le oferă şansa de a achiziţiona lucruri ce nu se găsesc la orice magazin în oraş. „Vreau să-mi cumpăr linguri de lemn şi nişte borcane cu miere. Ştiu că vine direct din stupii omului şi nu se zahariseşte, ca cele din comerţ. În fiecare an merg şi mereu cumpăr lucruri de calitate, pe care nu le găsesc în pieţe sau în bazar în timpul anului“, spune Ioana Cornea, croitoreasă.

Programul evenimentelor

25 septembrie, ora 18.00: recital Sofia Vicoveanca;
26 septembrie, ora 14.00: Spectacol folcloric susţinut de formaţii din Mălini, Moara, Botoşana, Fundul Moldovei;
Ora 18.00: recital Laura Lavric;
27 septembrie, între orele 13.00-15.00: Expoziţie de câini şi dresaj canin susţinut de Jandarmeria Suceava şi Poliţia de Frontieră.
Între orele 15.00-20.00: Program artistic susţinut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu“, Margareta Clipa şi formaţii folclorice din judeţ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite