Tânăra din Rotunda sfâşiată de câini a ieşit din comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Neamţu a fost băgată în spital de câinii agresivi de la Rotunda.
Maria Neamţu a fost băgată în spital de câinii agresivi de la Rotunda.

Pitbulii care au atacat-o pe suceveancă au omorât şi un bătrân. Dosarul penal întocmit proprietarului fiarelor a rămas blocat, iar poliţiştii spun că le lipseşte rezultatul necropsiei.

Maria Neamţu (33 de ani)  din Rotunda, femeia care în urmă cu patru zile a fost atacată de trei pitbuli, a ieşit din comă. Ea a fost transferată de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean la cea de Ortopedie. 

„Pacienta şi-a revenit. Nu se ştie când va fi externată, având în vedere că nu se simte bine nici psihic“, a declarat Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava.

Cer eutanasierea fiarelor

Localnicii din Rotunda şi Liteni se tem că ar putea ajunge oricând victimele pitbullilor lui Onorel Apetrechioaiei, fără ca proprietarul câinilor să păţească ceva. Din septembrie şi până în prezent, animalele scăpate de sub control au ucis un bătrân de 71 de ani şi au desfigurat alte două femei.

Cel mai grav dintre atacurile câinilor a avut loc pe 2 ianuarie, când bătrânul Gheorghe Roman din Rotunda  nu a mai fost de găsit. După ce rudele l-au căutat ore în şir, omul a fost găsit sfâşiat pe malul iazului. „L-au găsit mort într-o râpă, lângă răchiţi. Soţul meu era ajutorul meu. Acum ce mă fac?“, a izbucnit în lacrimi văduva Elisabeta Roman. Neculai, fiul lui Gheorghe Roman, este revoltat şi cere pedepsirea lui Apetrechioaiei şi eutanasierea fiarelor.

„Ce dovezi mai trebuie ca acei câini să fie omorâţi? Ce aşteaptă poliţiştii ca să închidă dosarul? Stăm şi umplem gârla de cruci?“, a răbufnit fiul mortului. El este decis să-şi caute dreptatea la Bucureşti, dacă va fi nevoie. „După Paşte am să merg la Bucureşti să depun plângere acolo, căci cei de aici nu fac nimic pentru a opri viitoarele atacuri“, a subliniat Neculai Roman.

Poliţiştii din Liteni spun că au mâinile legate. „Din păcate nu avem ce face în acest caz deoarece legea nu ne permite să-i omorâm. Putem doar să-i amendăm zilnic pe care îngrijesc câinii până îi vor închide pe fiecare în câte o cuşcă şi le vor pune botniţă“, a spus şeful de post Ioan Vezeteu.

Deşi câinii şi proprietarul n-au păţit nimic, poliţiştii susţin că şi-au făcut datoria. „Dosarul în cazul uciderii lui Gheorghe Roman a fost înaintat Parchetului. Noi am făcut tot ce a fost legal posibil“, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Până când se va ajunge însă la o hotărâre definitivă şi irevocabilă, astfel încât poliţiştii să aibă dreptul de a lua câinii, aceştia pot oricând ataca persoanele care trec prin zonă. „Îndată încep lucrările şi vom trece prin zona iazului. Ce vom face, ne ducem direct în gura câinilor?“, s-a întrebat Viorica Bejenariu, localnică.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite