Sute de suceveni au solicitat fonduri pentru sisteme de încălzire ecologice prin „Casa Verde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Prin cele 328 de cereri depuse de suceveni la Agenţia pentru Protecţia Mediului se solicită suma totală de 1.979.487 lei, reprezentând peste jumătate din fondurile alocate judeţului nostru.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava a înregistrat în primele zece zile de la demararea programului guvernamental „Casa Verde“ 328 de cereri. Dintre acestea, 244 sunt pentru panouri solare, 77 pentru centrale termice pe peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, deşeuri forestiere şi silvice, iar restul de şapte pentru pompe de căldură geotermală.

Judeţului Suceava i-a fost alocată suma de 3.175.296 lei pentru această etapă a „Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire“, care a demarat în data de 1 iunie. Prin cele 328 de cereri depuse de suceveni la Agenţia pentru Protecţia Mediului se solicită suma totală de 1.979.487 lei.

Finanţarea se acordă după criteriul „primul venit, primul servit“, iar un solicitant poate beneficia de până la 6.000 de lei pentru achiziţionarea panourilor solare sau pentru o instalaţie de producere a energiei termice pe bază de peleţi ori biomasă şi de maximum 8.000 de lei în cazul pompelor de căldură. După aprobarea dosarului iniţial, beneficiarul trebuie să încheie un contract de execuţie cu o firmă de specialitate, la alegere, îşi face investiţia, iar după ce trimite toate facturile şi chitanţele banii îi vor fi decontaţi.

La ediţia trecută a programului „Casa Verde“ peste 600 de persoane fizice din judeţul nostru au depus proiecte în valoare de 3,7 milioane de lei pentru instalarea de sisteme de încălzire ecologice.

Citiţi şi: Suceava: Proiectul „Casa Verde“ aduce 3 milioane de lei

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite