Sute de copii cu păduchi şi alţi zeci cu râie în şcolile din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii ieşind de la grădiniţă. Foto arhivă.
Copii ieşind de la grădiniţă. Foto arhivă.

Cu toate că numărul copiilor depistaţi cu păduchi şi râie la începutul anului şcolar este în scădere faţă de anii trecuţi şi anul acesta au fost sute de cazuri de pediculoză şi zeci de cazuri de rabie.

Din cei 96.000 de preşcolari, elevi de şcoli primare, gimnaziale, speciale şi liceeni au fost depistaţi 347 de copii cu păduchi cei mai mulţi fiind din şcoli generale, respectiv 275 de copii, în timp ce 24 au fost găsiţi cu râie.

Potrivit reprezentanţilor DSP Suceava cele mai multe astfel de cazuri sunt în mediul rural, iar în această situaţie asistenţii comunitari şi mediatorii romi trebuie să intervină în nucleul familiei, pentru a remedia problema. „Au mai fost găsiţi 694 de copii cu angină din care 309 în şcoli generale, 228 în licee, 148 în grădiniţe şi 24 de cazuri de angină cu streptococ”, a declarat Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Acesta a explicat că DSP asigură tratamentul gratuit pentru anghina cu streptococ, scabie şi pediculoză, astfel că medicii şcolari din mediul urban şi medicii de familie din rural ce au în supraveghere unităţi şcolare sunt aşteptaţi la sediul instituţiei pentru a ridica medicamentele.

Reprezentanţii DSP atrag atenţia asupra depistării şi tratării la timp a anginei cu streptococ, deoarece poate cauza boli mai grave, precum reumatism cronic, stenoză mitrală şi insuficienţă cardiacă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite