Suceava: Sute de suceveni au ajuns la spital cu răceli şi pneumonii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Sute de suceveni au ajuns la spital cu răceli şi pneumonii
Suceava: Sute de suceveni au ajuns la spital cu răceli şi pneumonii

Medicii spun că valul de îmbolnăviri este cauzat de îmbrăcămintea inadecvată şi le recomandă oamenilor o alimentaţie sănătoasă şi evitarea stresului. 

Suceava, pe primul loc la virozele de sezon

Vremea schimbătoare din ultima perioadă i-a dat gata pe mulţi suceveni, care au ajuns în spital cu forme serioase de viroze respiratorii. Astfel, în doar o săptămână, medicii suceveni au înregistrat peste 1.200 de pacienţi care s-au prezentat fie cu pneunomii, fie cu infecţii acute ale căilor respiratorii.

Cei mai afectaţi de temperaturile variabile sunt tinerii cu vârste între 15 şi 29 de ani, peste 400 de cazuri din acest segment de vârstă fiind înregistrate în registrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava. De asemenea, în judeţ, a fost înregistrat şi primul caz de gripă comună.

Care sunt cauzele valului de îmbolnăviri

Conform medicilor suceveni, cauza principală a îmbolnăvirilor o reprezintă îmbrăcămintea inadecvată. Totodată, conform specialiştilor, stresul şi alimentaţia proastă sunt alte motive principale ale îmbolnăvirii. „Presiunea la care suntem supuşi zilnic ne face mai slabi în faţa gripei. Cercetările arată că persoanele care au avut recent probleme la muncă sau în familie s-au îmbolnăvit mai repede“, a declarat Teodor Rusu, medic de familie.

Aspirina şi paracetamolul, recomandate de medici

Doctorul Rusu mai spune că „stresul este asociat cu slăbirea rezistenţei corpului nostru la infecţii şi viruşi. Nivelul stresant al vieţii de la oraş este una dintre cauzele epidemiilor de gripă care se înregistrează în marile aglomerări urbane“.

Pentru a preveni răceala este bine să se consume multe alimente care conţin vitamina C. „În cele mai multe cazuri, gripa va trece în şapte zile, fără niciun tratament. Pentru reducerea simptomelor este recomandată aspirina, paracetamolul şi medicamentele care conţin ibuprofen. Şi, bineînţeles, băuturile calde vor face bine“, a adăugat medicul de familie Teodor Rusu.

Leacuri băbeşti împotriva gripei şi răcelii

Răceala şi gripa pot fi tratate şi prin leacuri naturiste. Astfel, bolnavii pot face duşuri cu apă rece, lucru care ajută la întărirea sistemului imunitar. Tot cu ajutorul apei reci poate fi lecuită şi tusea. Tot ce trebuie este un prosop înmuiat în apă, legat seara la gât, peste care e legat un şal gros. De asemenea, pentru stările de gripă şi durerile de cap poate fi încercată frecţia cu oţet.

„Când eram mică, mama m-a învăţat să nu mă încred în medicamente. Aşa că, atunci când sunt răcită, beau ceai de scorţişoară şi cuişoare. Uneori iau dimineaţa, pe stomacul gol, un căţel de usturoi tăiat bucăţele mici pe care le înghit cu apă“, a declarat Eugenia Turcu, pensionară.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite