Suceava: Sute de suceveni dârdâie în casă după ce au fost debranşaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte zeci de familii sunt la un pas să rămână fără căldură în pragul iernii, tot din cauza datoriilor, care ajung la 390.000 de lei.

Peste 100 de apartamente din municipiul Suceava nu au căldură şi apă caldă din cauza datoriilor acumulate către Termica. Potrivit directorului de marketing al Termica SA, Doina Oică, apartamentele fac parte din patru asociaţii de proprietari care au fost debranşate de la sistemul centralizat în perioada augus -octombrie, iar datoriile totale se ridică la 230.000 de lei.

Ca de obicei, suferă şi cei care sunt cu plata la zi. „Eu am plătit întotdeauna la timp ca să nu am probleme însă acum, în prag de iarnă, dârdâi în casă. Ar trebui debranşaţi doar cei ce nu plătesc“, a declarat Ionela Rusu, pensionară.

Restanţe din vina administratorului

Alte zeci de apartamente sunt la un pas de a fi debranşate. Este vorba de cele grupate în Asociaţia de proprietari 31, care are datorii către Termica în valoare de aproximativ 390.000 de lei. „Locatarii au plătit jumătate din suma pe care o datorau din 2008, restul sumei urmând să-l plătească în scurt timp. Apoi vom discuta şi în legătură cu datoriile pe anul 2009“, a declarat Constantin Plăcintă, directorul Termica SA.

Problemele locatarilor au fost create de fostul administrator, Gabriela Bulat. Aceasta, fără să ceară acceptul proprietarilor, a împrumutat prietenei ei Rodica Tau 88.000 de lei din banii pe care-i primise de la locatari. Ghinionul locatarilor a fost că Gabriela Bulat a murit subit, din cauza cancerului şi nimeni nu a ştiut că a luat bani din casieria asociaţiei. Astfel, oamenii au fost nevoiţi să plătească din nou cheltuielile.

O hârtie a scos la iveală delapidarea

Fostul administrator a reuşit să ascundă foarte bine paguba pe care a creat-o pentru că niciun alt angajat al asociaţiei sau vreun membru al familiei nu a ştiut despre delapidare. Mai mult, lipsa în gestiune a fostului administrator a fost constatată abia în luna august, când comisia de cenzori a efectuat controlul anual al actelor asociaţiei de proprietari. „A ascuns tot timpul această problemă. Nici măcar fiica ei nu a ştiut. Aceasta a aflat despre datorie de pe o hârtie lăsată de mama ei“, a declarat Virginia G., locatară.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite