Sucevenii vor plăti acelaşi preţ pentru căldura din această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reșițenii îndură frigul deși sunt la zi cu plata facturilor
Reșițenii îndură frigul deși sunt la zi cu plata facturilor

Preţul gigacaloriei produsă de socitatea de termoficare a oraşului va rămâne la fel şi în acest an, astfel că sucevenii vor plăti aceiaşi bani ca şi anul trecut dacă vremea va fi la fel.

Sucevenii vor plăti acelaşi preţ pentru o gigacalorie şi în această iarnă, respectiv 185,48 de lei. Primăria va subvenţiona şi în acest an jumătate din costul gigacaloriei, respectiv 10 milioane de lei pentru toată iarna.

"Căldura va costa la fel ca şi anul trecut în funcţie de abaterile de diagramă de reglaj care depind de temperaturile de afară. Adică dacă iarna trecută în luna februarie au fost -20 de grade, iar în această iarnă vor fi numai -10 grade, automat şi consumul va fi mai mic", ne-a spus Doina Oică, directorul de marketing al SC Termica SA.

Consumul pe camere şi preţul din luna februarie 2011, respectiv 2012

Număr de camere          Februarie 2011/2012

1 camera                       111,2 lei (0,6 gigacalorii)               

2 camere                       185,5 lei ( 1 gigacalorie)

3 camere                       241,1 lei (1,3 gigacalorii)

4 camere                       315,3 lei (1,7 gigacalorii)

Sucevenii vor avea căldură în apartamente din acest weekend. Vezi aici cât va costa gigacaloria în această iarnă

Primăria Suceava le-a distribuit asociaţiilor de proprietari 8.000 de formulare pentru ajutoarele la încălzire, sucevenii având termen până pe 1 noiembrie să completeze cererile. 

Sucevenii care au un venit maxim pe membru de familie de 786 lei pot depune cerere pentru subvenţie la asociaţiile de proprietari. Persoanele singure pot beneficia şi acestea de subvenţii cu condiţia ca venitul maxim să nu depăşească 1.082 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite