Sucevenii vor avea zonă de agrement până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta va fi amenajată în Tătărăşi, pe o suprafaţă de trei hectare de teren şi două iazuri, pe care Primăria le-a primit de la Regia Autonomă.

Consilierii locali au votat săptămâna trecută proiectul de amenajare a unei zone de agrement în Tătărăşi, pe o suprafaţă de trei hectare de teren şi două iazuri, pe care primăria le-a primit de la Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat. Astfel, sucevenii ar trebui să aibă până la sfârşitul anului o zonă special amenajată pentru promenadă şi distracţii.

Investiţia cuprinde lucrări de amenajare a lacului, dotări cu bărci şi hidrobiciclete, pe care sucevenii să le poată închiria. Vor fi amenajate alei şi poteci cu spaţii verzi, fântâni arteziene, iar sucevenii care vor să facă sport vor avea un teren de minigolf şi trei terenuri de sport. De asemenea, cei mici se vor putea bucura de un nou loc de joacă, unde vor avea topogane, balansoare cu arc, playground, cutie cu nisip şi leagăne.

Toată investiţia se ridică la suma de aproximativ 10 milioane de lei, durata de realizare a proiectului fiind de 12 luni.

O să facem investiţii minime ca să putem să punem zona în funcţiune. Am preferat să facem un proiect mai amplu, chiar dacă este perioadă de criză. Ne vom adresa şi la Ministerul Turismului pentru accesarea de fonduri europene”, a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Sucevenii spun că ar fi foarte bine venit un astfel de loc de distracţie în Suceava. “E bună ideea, numai să se facă. În Suceava, în afară de mall şi restaurante, nu ai unde să ieşi. Nu avem nici măcar un cinema unde să mergem să vedem un film”, ne-a spus Roxana Petrariu, contabilă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite