Sucevenii uită bunele maniere la magazin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înghesuiala de la casă îi face pe unii cumpărători să-şi piardă cumpătul
Înghesuiala de la casă îi face pe unii cumpărători să-şi piardă cumpătul

Casierele se plâng de clienţii răi de gură în prag de Crăciun. Vânzătoarele din marile centre comerciale spun că au de-a face zi de zi cu oameni care le înjură pentru nimic.

Sosirea Sărbătorilor reprezintă un moment de bucurie pentru patronii magazinelor din oraş. Aceştia sunt fericiţi la gândul veniturilor record pe care le obţin în această perioadă. Acelaşi lucru nu este însă valabil şi în cazul celor care încasează banii, care se plâng că, de multe ori, sunt jigniţi şi înjuraţi de către cumpărători.Casierele marilor centre comerciale spun că mulţi clienţi ar vrea să fie serviţi mai repede decât este posibil. „Sunt unii care vin şi vor totul de-a gata. Când sunt nevoiţi să aştepte câteva minute devin irascibili şi, nu de puţine ori, ne înjură ca la uşa cortului“, a declarat Iuliana Bodnar, casieră la un hipermarket.


Bătrânii, cei mai agresivi cu vânzătoarele


Deşi majoritatea celor care încasează banii de la cumpărători se aşteptau ca tinerii să le dea cele mai mari bătăi de cap în perioada Sărbătorilor, au avut o surpriză. „Cred că cei mai nepoliticoşi sunt bătrânii. Se iau de noi şi îşi bat joc pur şi simplu de statutul nostru“, a spus Adriana Toma, casieră. Însă nu doar pensionarii le creează probleme casierilor. Prinşi în graba cumpărăturilor, chiar şi sucevenii cu studii superioare uită codul bunelor maniere, răbufnind asupra casierilor la orice mică greşeală a acestora. „A venit odată o profesoară să cumpere un produs şi voia să plătească cu două carduri. Când i-am explicat că nu pot încasa astfel a început să urle prin magazin că sunt proastă“, a povestit Anamaria Culiţă, casieră.


Ceartă cruntă, până la ultimul bănuţ


Unul dintre dese motive de scandal dintre casieri şi cumpărători este reprezentat de către restul oferit la cumpărături. De multe ori, cei care cumpără se aşteaptă să primească până la ultimul bănuţ din rest. Şi de această dată bătrânii sunt cei care ies cel mai des în evidenţă. „Una dintre cele mai ciudate întâmplări a avut loc acum vreo două zile când a trebuit să-i dau unei bătrâne rest un ban. A cumpărat o pâine şi apoi a plecat fără ca să ia restul. După cinci minute s-a întors şi a făcut scandal că nu i-am dat toţi banii“ a oftat Olivia Ştirbu, casieră.

Cumpărătorii reclamă casierii la patroni


 Pe de altă parte, cumpărătorii reclamă patronilor magazinelor lipsa de bun simţ a casierilor. „Am fost ieri la un magazin şi una dintre vânzătoarele de acolo m-a jignit. Văzând că doar probez o haină, s-a uitat la o colegă şi a zis destul de tare cât să aud: «Ce mă enervează jigodiile astea care doar se uită». M-am dus direct la patron“, a declarat Margareta Ciubuc, agent imobiliar.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite