Sucevenii sunt prăfuiţi peste măsură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe parcursul acestei luni s-au înregistrat cinci depăşiri ale concentraţiei de pulberi în suspensie, iar reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava se aşteaptă ca situaţia să se înrăutăţească.

Mizeria din şantierele Sucevei creează probleme localnicilor. Pe parcursul acestei luni s-au înregistrat cinci depăşiri ale concentraţiei de pulberi în suspensie, iar reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava se aşteaptă ca situaţia să se înrăutăţească.

Este mult praf din cauza materialului antiderapant folosit pe vreme de polei, apoi vorbim despre mizeria ce provine de la camioanele care întră în şantierele din municipiu şi salubrizarea făcută inconştient. Toate acestea corelate cu starea atmosferică duc la depăşirile concentraţiei de pulberi“, a explicat Iluţă Cocriş, şeful APM Suceava.

Concentraţiile sunt măsurate de aparatul de monitorizare a calităţii aerului instalat în cartierul Burdujeni. Potrivit APM Suceava, în luna ianuarie s-au înregistrat 14 depăşiri ale concentraţiei de pulberi în suspensie, iar în februarie niciuna. Cauzele ar fi multiple, de la glodul cărat pe străzi de roţile camioanelor, plombările cu pavele şi nisip, până la nespălarea străzilor.  

„Primăria are un program de gestionare a calităţii aerului care presupune şi măsuri de investiţie, cum ar fi asfaltarea străzilor pe care s-a săpat. Ca să nu mai fie atât praf, ar trebui ca Primăria să aibă o procedură mai strictă, iar străzile trebuie spălate o dată pe zi sau de trei ori pe săptămână“, a conchis Iluţă Cocriş. 

Sucevenii spun că vara trecută au înghiţit foarte mult praf din cauza şantierelor din oraş, iar acum că acestea s-au înmulţit sunt de-a dreptul îngroziţi. „Ieşi ziua la plimbare prin oraş, trebuie neapărat să-ţi bagi hainele la spălat. E praf peste tot, mai ales de la şantierele lor cu parcările din centru şi acum şi cel de la patinoar“, ne-a spus Andrei Murăraşu, student.

Citiţi şi: Zeci de milioane de euro blocate în bătaia vântului din judeţele Moldovei. Vezi aici despre ce sume este vorba

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite