Sucevenii strâng cureaua pentru darurile de Moş Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii spun că vânzările la jucării au scăzut în acest an cu 35% faţă de anul trecut pe fondul crizei financiare.

Sucevenii s-au dovedit a fi în acest an mult mai cumpătaţi la capitolul cheltuieli pentru cei mici. Acest lucru se reflectă în vânzările mai mici înregistrate de magazinele de jucării. „Mă aşteptam să fie zarvă mai mare, să fie mai mulţi cumpărători, dar anul acesta merge foarte prost. Vânzările au scăzut cu 35%“, a declarat Gabriela Venin, administrator de magazin de jucării.

Părinţii le-au luat prichindeilor jucării noi de Moş Nicolae, dar şi rechizite inscripţionate cu Hannah Montana, personaj care este popular între adolescenţi. „Avem cele mai diverse jucării, dar dacă nu sunt cu imaginea Hannei pe ele nu se vând“, a adăugat administratorul.

Roboţii au fost daţi uitării de copii

Dacă anii trecuţi părinţii cumpărau jocuri logice şi puzzle-uri pentru copii, în acest an aceste produse au rămas pe rafturi. O mapă cu Hannah costă 2 lei, o agendă costă 5 lei şi o păpuşă ajunge până la 50 de lei. „Păpuşile şi roboţii nu
s-au vândut deloc. Cine vine şi cumpără întreabă de un cadou de până la 10 lei maxim“,
a mai spus Gabriela Venin. Nici hăinuţele nu s-au vândut prea bine.

„Ne aşteptam să fie vânzări în această perioadă, însă mai toată ziua bate vântul prin magazin, sucevenii nu mai au bani să facă cumpărături“, a declarat Ioana Beleca, vânzătoare.  

Dulciurile i-au salvat pe vânzători

Ofertele la dulciuri şi la alimente din hipermarketuri au luat locul păpuşelelor şi a trenuleţelor de jucărie. „Prefer să cumpăr mai multă mâncare şi o ciocolată decât să dau banii pe o jucărie scumpă pe care probabil o strică în cel mai scurt timp“, a declarat Maricica Grigoraş, funcţionar. Ofertele la dulciuri pornesc de la un leu pentru un baton de ciocolată şi ajung şi până la câteva zeci de lei pentru bomboanele fine.

„Anul acesta nu-i mai cumpăr jucării copilului, am să iau doar dulciuri de Moş Nicolae pentru că vine şi Crăciunul şi banii nu mai sunt aşa de mulţi“, a declarat Viorel Ghibusciac, muncitor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite