Sucevenii sar să doneze bani pentru Alex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex se bucură zilnic de viaţă, în ciuda bolii
Alex se bucură zilnic de viaţă, în ciuda bolii

O femeie în vârstă de 73 de ani a venit la sediul redacţiei „Adevărul de Seară“ şi i-a adus lui Alex două cărţi cu poveşti şi suma de 200 de lei.

Alex Dumitriu, copilul în vârstă de patru ani infectat cu bacteria E-coli, va fi externat în curând. Băiatul a rămas fără rinichiul stâng deoarece i s-a uscat, iar medicii nu-i prevăd un viitor liniştit, deoarece rinichiul drept începe să cedeze şi el. Copilul a stat internat toată săptămâna la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria“ din Iaşi, unde medicii i-au recomandat să păstreze acelaşi tratament pe care l-a luat în ultimele luni, pentru a preveni infecţiile din corp.

I-au interzis însă cu desăvârşire medicamentele pe care doctorii din Suceava i le-au prescris, motivând că se anulează reciproc şi că-i agravează starea.

O clinică din Suceava promite ajutor

Prin urmare, antibioticele recomandate de medicii de la Iaşi, care îi fac atât de mult rău ficatului, sunt singura soluţie. Împresionaţi de povestea lui Alex, din ce în ce mai mulţi suceveni se arată dornici să-l ajute pe băiat. Reprezentanţii unui centru medical din judeţul Suceava care tratează pacienţi pe bază de rezonanţă magnetică au promis ajutor.

„La noi diagnosticarea costă 100 de lei, iar şedinţele de terapie sunt în jur de 50 de lei. Putem să-l ajutăm, avem medic din Republica Moldova, specialist, şi avem multe cazuri rezolvate. Mai multe şedinţe şi un tratament bazat pe medicamente naturiste poate echilibra corpul, mai ales când este vorba despre sistemul imunitar“, a spus Ana Sava, inginer asistent la un centru din Fălticeni.

Vecinii doresc să-l vadă pe Alex sănătos

Este singurul aparat de biorezonanţă din judeţ, iar cei de acolo doresc să colaboreze cu noi pentru a-l ajuta pe Alex să se facă bine. Însă o programare este posibilă abia după data de 20 aprilie. Cu toate acestea, aparatul nu este la fel de performant ca cel din Bucureşti, însă o încercare merită făcută, dacă rezultatele ar putea fi aceleaşi. 

La sediul redacţiei „Adevărul de Seară“s-a prezentat o suceveancă de 73 de ani care a dorit să rămână anonimă şi care i-a adus lui Alex două cărţi cu poveşti: „Hanul din Spessart şi alte basme“ şi „Poveşti“ de Fraţii Grimm. Femeia a donat şi 200 de lei. „Alaltăieri a venit o vecină care mi-a dat pentru Alex 100 de lei şi hăinuţe. Îi mulţumim din suflet“, spune Gabriel Dumitriu, tatăl copilului.

Alţi suceveni au promis ajutor, însă îl aşteaptă pe Alex să vină de la spital să-i înmâneze banii personal. Până în prezent s-au strâns 1.350 de lei, bani donaţi atât în numărul de cont, cât şi personal sau prin intermediul ziarului nostru.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite