Sucevenii s-au înghesuit să-şi plătească impozitele încă din prima zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele fizice care îşi achită integral impozitul până pe data de 31 martie primesc o reducere de 10%

Zeci de suceveni au venit încă de la primele ore ale dimineţii de miercuri la Primăria Suceava pentru a-şi plăti taxele şi impozitele. O premieră în acest an este că aceste dări se pot plăti şi cu cardul. Persoanele fizice care îşi achită integral impozitul pentru locuinţă sau pentru teren până pe data de 31 martie, beneficiază de o reducere de 10%, în timp ce agenţii economici primesc  o bonificaţie de 5%. „În fiecare an venim să ne plătim impozitele în primele zile. Am vrut să plătim de luni, dar ne-au spus să venim pe 5”, ne-a declarat Dumitru Ţibuleac, unul dintre sucevenii prezenţi la rând .


Persoanele care au venit încă din prima zi să-şi plătească dările,  spun că ar fi bine dacă autorităţile le-ar trimite prin poştă, în plic, toate datele, cu tot cât au de plătit, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să stea la rând, întâi la ghişeul de taxe şi impozite şi apoi la casierie. „Am venit să plătim acum, să scăpăm. Aşa prodecem cu toate datoriile, le plătim încă de la începutul lunii să vedem cu ce bani mai rămânem”, ne-a spus Mihai Tănăsuică, pensionar.

Valoarea impozitului diferă de la un apartament la altul în funcţie de tipul clădirii şi de zona în care este situată. Astfel pentru o garsonieră situată în centrul oraşului trebuie achitaţi 56 de lei, pentru un apartament cu două camere 89 de lei, 145 de lei pentru un apartament cu 3 camere, iar pentru o locuinţă cu patru camere situată în aceeaşi zonă, impozitul se ridică la valoarea de 167 de lei.


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite