Sucevenii refuză vaccinul împotriva cancerului de col uterin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foarte puţine eleve au fost imunizate
Foarte puţine eleve au fost imunizate

Campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin a fost prelungită la Suceava din cauza numărului mic de eleve imunizate.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), până în prezent, doar 119 fete de clasa a VI-a şi a VII-a au fost vaccinate, din totalul de  8.900 de eleve care ar trebui să fie inumizate. Printre motivele imvocate de către părinţii care nu au dorit să-şi vaccineze copilele se numără teama de posibilele efecte secundare.

„Am auzit atâtea în utima perioadă încât nu mai ştiu ce să cred. Am să mă decid în următoarele zile dacă îmi voi vaccina fetiţa sau nu“, a declarat Violeta Dumitrache, mama unei fete de clasa a VI-a. Printre cauzele care au dus la puţine vaccinări se află şi numărul mare de zile libere de care au beneficiat elevii după ce profesorii au fost nevoiţi să-şi ia câteva zile de concediu fără plată. 

Şi la campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin desfăşurată anul trecut, foarte puţini suceveni şi-au dat acrodul pentru imunizarea fetelor de 12 ani. Atunci, în judeţ, doar 49 de eleve au primit toate cele trei doze de vaccin, deşi numărul celor trecute pe liste era 4.430.

Ministerul Sănătăţii a decis să continue vaccinarea împotriva cancerului de col uterin, după ce un sondaj efectuat la nivel naţional arată că 52% dintre români sunt de acord cu imunizarea elevelor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite