Sucevenii nu se mai tem de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gripa porcină nu îi mai sperie pe suceveni. Nicio persoană nu s-a mai vaccinat împotriva noului virus în ultima săptămână şi nici nu s-a mai îmbolnăvit nimeni.

Niciun sucevean nu s-a mai vaccinat în ultima săptămână împotriva gripei porcine. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, 38.475 de suceveni s-au imunizat împotriva gripei noi.

La Suceava, 228 de suceveni s-au îmbolnăvit cu gripă nouă, din aceştia 12 au decedat în urma complicaţiilor pe care le-a provocat virusul pandemic. Ultimul caz de gripă pandemică a fost înregistrat pe data de 18 februarie, la un bărbat în vârstă de 73 ani, dintr-un sat din zona Sucevei, care avea boli asociate.

"Am mai avut suspecţi de gripă. S-au recoltat probe şi s-au trimis la Institutul Cantacuzino Bucureşti, dar nu s-a mai confirmat niciun caz în ultima perioadă", a explicat Marinla Grădinaru, directorul adjunct al DSP Suceava.

În ultimele trei săptămâni, în ţară nu au mai fost înregistrate decât trei cazuri de boală, ceea ce înseamnă că gripa pandemică se află în perioada de declin accentuat. Până în prezent, la nivelul ţării, au fost confirmate peste 7.000 de cazuri de gripă pandemică. Pe glob, virusul AH1N1 a făcut oficial aproape 17.000 de morţi, din aceştia 122 fiind români.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite