Sucevenii nu se mai pot debranşa de la sistemul centralizat de termoficare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este una dintre condiţiile impuse de firma Adrem Invest administraţiei locale în vederea semnării contractului de realizare a noii centrale termice.

Sucevenii care sunt nemulţumiţi de serviciile de apă caldă şi căldură nu vor mai avea posibilitatea montării unei centrale termice care să le asigure aceste beneficii la orice oră din zi şi din noapte.

În viitoarea şedinţă de Consiliu Local se va lua decizia de interzicere a debransărilor de la sistemul centralizat de termoficare. Aceasta este una dintre condiţiile impuse de firma Adrem Invest administraţiei locale în vederea semnării contractului de realizare a noii centrale termice.

„Vom da o hotărâre de Consiliu Local să interzicem debranşarea de la sistemul centralizat. Primăria are şi ea angajamentele ei în acest contract. Noi trebuie să le oferim exclusivitate la furnizarea energiei termice în sistemul centralizat şi să facem eforturi să se asigure plata acestei energii termice“, a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Acesta a precizat că la finalul lunii urmează a fi semnate contractele de realizare a noii centrale termice, iar municipalitatea trebuie să asigure firmei un prag minim de rentabilitate, tocmai de aceea nu va mai permite debranşarea de la sistemul centralizat.

Investiţia firmei care urmează  să privatizeze sistemul de termoficare din Suceava se ridică  la 50 milioane de euro, iar preţul de furnizare al gigacaloriei este de 116 lei la gardul centralei, la care se adaugă costurile de transport şi distribuţie, pentru o perioadă de minim cinci ani.

O altă măsură pe care va trebui să o ia administraţia locală este să scape de rău platnici. „Sunt restanţe destul de mari la plata energiei termice din partea unor asociaţii de proprietari. Trebuie să găsim soluţii pentru astfel de probleme. Am vorbit şi cu cei de la Termica să se poată face debranşarea la nivel de scară de bloc, acolo unde sunt acumulate datorii foarte mari”, a declarat primarul Ion Lungu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite