Sucevenii îşi pot testa gratuit glicemia luni, de Ziua Mondială a Diabetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele care suferă de diabet, mai ales de tip I, trebuie să-şi controleze nivelul glicemic de mai multe ori pe zi
Persoanele care suferă de diabet, mai ales de tip I, trebuie să-şi controleze nivelul glicemic de mai multe ori pe zi

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, tema Zilei Mondiale a Diabetului este în acest an „Educaţie şi prevenţie în diabet“ şi reprezintă conţinutul tematic al unei campanii demarată în 2009 şi care va dura până în anul 2013.

În acest context, DSP Suceava în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenta „Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  voluntarii din Şcoala Postliceală Sanitara Christiana şi Şcoala Postliceală de Stat Suceava vor derula campania „Acţionează acum pentru prevenirea diabetului“.

„Luni, la sediul DSP Suceava (str. Scurtă , nr 1A) între orele 10.00 – 12.00 se va organiza testarea gratuită a următorilor parametri medicali: glicemie, greutate şi tensiune arterială sub supravegherea medicilor specialişti în diabet şi boli de nutriţie“, a declarat Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava. Persoanele diagnosticate deja cu diabet nu vor putea participa la aceste testări.

Scopul campaniei este creşterea cuantumului informaţional al populaţiei cu privire la factorii de risc în relaţie cu diabetul (fumat, consum excesiv de alcool, sedentarism, nutriţie dezechilibrată, obezitate, stres) şi simptomele de debut ale bolii.

La nivelul judetului Suceava, în anul 2010 au fost luate în evidenta un număr de 1.711 cazuri noi de diabet zaharat, înregistrându-se un număr total de 20.005 cazuri. În primele 9 luni ale anului 2011 au fost diagnosticate 1.366 de cazuri noi, în evidenţele cabinetelor de specialitate figurând un număr total de 21.067 bolnavi din care 15% insulinodependenţi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite