Sucevenii îşi fac proviziile pentru Sărbători din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucevenii merg să îşi facă cumpărăturile regulat în Ucraina
Sucevenii merg să îşi facă cumpărăturile regulat în Ucraina

Din cauza preţurilor tot mai mari din pieţele, magazinele şi supermarketurile din Suceava, tot mai mulţi localnici merg regulat şi îşi fac cumpărăturile în pieţele din Cernăuţi, unde produsele alimentare sunt cu circa 20% mai mici.

Dacă în Suceava oamenii pot cumpăra pieptul de pui dezosat cu 17 de lei, în Ucraina acesta este vândut cu 11 lei. Chiar dacă unele produse s-au mai scumpit şi acolo, sucevenii fac acest drum la vecinii de peste graniţă deoarece cumpără mai multe produse.

Spre exemplu, gospodinele care nu vor să stea prin bucătărie înainte de Crăciun şi Revelion cumpără prăjituri de acolo la numai 10 – 15 de lei kilogramul. „Nu mai e aşa de rentabil cum era înainte pentru că a crescut preţul grivnei, dar tot mergem din când în când să ne aprovizionăm, mai ales înainte de Sărbători“, ne-a spus Doina Juravle, suceveancă care îşi face cumpărăturile din Ucraina.

Mâncarea, un lux pentru suceveni (FOTO)

De 4 lei cât costa litrul de ulei la începutul anului acum acesta ajunge la 6 lei şi acolo. Foarte ieftin este în Ucraina sucul natural, doar 3 lei o sticlă de doi litri,  în timp ce în Suceava costă 8 – 10 lei. „Noi avem noroc şi de bazarul din oraş pentru că sunt preţuri foarte mici şi mulţi nu se mai complică să meargă peste graniţă“, a mai spus femeia.

Dacă mâncarea este mult mai ieftină faţă de cea din Suceava, preţurile la detergent sunt la fel de reduse. Un kilogram de detergent „de firmă” costă la Cernăuţi 6 lei, în timp ce în Suceava este de 8 – 10 lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite