Sucevenii investesc în electrocasnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii magazinelor de profil susţin că în ultima perioadă vânzările au crescut cu 20%.

Sucevenii au reînceput să achiziţioneze bunuri pentru casă. Administratorii magazinelor de electrocasnice susţin că din ce în ce mai mulţi oameni preferă să-şi schimbe televizoarele sau combinele frigorifice. „Încasările sunt mult mai bune. E clar că sucevenii şi-au deschis portofelele şi au început să cumpere mai mult. Comparativ cu luna aprilie, am vândut cu 20% mai mult, ajungând şi la vânzări de 20.000 de lei pe zi“, a declarat Marius Hurmuzache, consilier de vânzări.

Mii de lei pe aparatură nouă

Potrivit vânzătorilor din aceste magazine, cele mai „vânate“ produse sunt televizoarele LCD vândute la promoţii. „Fiul meu mi-a cerut să-i iau un televizor din ăsta nou, că se vede mai bine“, a afirmat Radu Ştirbu, şofer. Mai mult, printre produsele căutate de suceveni se numără frigiderele şi aragazele. Cei mai mulţi cumpărători profită de ofertele buy-back disponibile în magazine.

„Asta îi atrage pe clienţi.Vin cu un frigider vechi şi îi dăm unul nou cu reducere. Am vândut cu 50% mai mult prin acest sistem, decât prin sistemul obişnuit de vânzare. Zilnic vindem minim două electrocasnice“, a explicat Şerban Ciubotariu, consilier vânzări.

Îşi iau televizoare în rate

Cei care nu dispun de sumele necesare pentru achiziţionarea produsului dorit au la dispoziţie sistemul de rate. „Sunt zile în care încasăm bani doar din rate. Sucevenii preferă acest sistem deoarece nu sunt nevoiţi să scoată toţi banii odată“, a declarat Iulia Ailenii, casieră.

Printre cele mai vândute produse în acest sistem se numără electrocasnicele mari, precum combinele frigorifice şi televizoarele. „Mi s-a stricat frigiderul de la mama şi vreau să cumpăr altul cât îmi mai permit să dau bani pe aşa ceva“, a explicat Raluca Toma, croitoreasă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite