Sucevenii înroşesc linia telefonică 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele trei luni din 2010, numărul apelurilor a crescut de cinci ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Poliţiştii şi jandarmii sunt chemaţi să intervină mai ales la conflictele  casnice sau bătăile în stradă.

 În noaptea de Înviere, poliţiştii au fost solicitaţi de 116 ori prin numărul unic 112. „Principalele reclamaţii s-au datorat scandalurilor casnice pe fondul consumului de alcool“, a precizat Gabriel Panţîru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava. Aceştia au mai intervenit la două reclamaţii privind furtul din locuinţe.


„Persoane necunoscute au sustras din locuinţa Mariei D., de 76 de ani, din localitatea Pojorâta mai multe bijuterii din aur şi argint în valoare de circa 1.000 lei, în noaptea de 3 spre 4 aprilie. Poliţiştii au identificat-o pe minora E.S., de 15 ani, din localitate, asupra căreia au fost găsite mai multe bijuterii şi căreia i s-a întocmit dosar penal“
, a mai spus Gabriel Panţîru.


Amenzi de 19.600 de lei


Statistic, jandarmii, poliţiştii şi pompierii au avut mai mult de muncă la începutul lui 2010 an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform datelor centralizate de către reprezentanţii Jandarmeriei, în perioada ianuarie-martie 2010 numărul intervenţiilor a crescut de cinci ori faţă de perioada similară a anului trecut.


„În primul trimestru, jandarmii au participat, independent sau în cooperare cu lucrători ai altor instituţii, la un număr de 574 de intervenţii, ca urmare a apelurilor primite prin telefonul 112, faţă de 115 intervenţii în aceeaşi perioadă a anului trecut, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice“, a declarat Eugen Şalar, şeful Inspectoratului de Jandarmerie Suceava.


Solicitările cetăţenilor au vizat atât tulburarea ordinii şi liniştii publice, cu 516 intervenţii, cât şi 30 de misiuni de salvare de persoane. Jandarmii au mai participat la limitarea efectelor a 22 de incendii, două inundaţii şi patru intervenţii de scurgeri de gaze. În timpul executării acestor misiuni, jandarmii au aplicat 93 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19.600 de lei. „Am văzut  mulţi poliţişti şi jandarmi în noaptea de Înviere. În fiecare an e cel puţin câte un scandal între tinerii care consumă alcool fără limite şi apoi se iau la bătaie“, a spus Ana Varga, casnică.

Pompierii au salvat un restaurant


De Paşte, pompierii au fost chemaţi în ajutor de către patronii unui restaurant din municipiu pentru a stinge un incendiu, izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Pagubele incendiului au fost de 2.000 de lei, iar pompierii au reuşit să salveze construcţia în valoare de 400.000 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite