Sucevenii fără apă caldă în luna agusut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca în fiecare an sucevenii vor rămâne fără apă caldă pe timpul verii, însă în acest an perioada s-a redus la o lună.

Din cauza unor lucrări la reţeau de distribuţie a energiei termice care se vor efectua în această vară, primaul oraşului a anunţat sucevenii că în luna august nu vor beneficia de apă caldă. Acest lucru nu este o noutate pentru abonaţii Termica, care sunt obişnuiţi în ultimii ani să li se oprească apa caldă chiar şi trei luni pe perioada verii.

„Acum e bine că e doar o lună, anul trecut au oprit aproape trei luni atunci când au săpat gropile alea mari la scările de bloc”, a declarat Maricica Grigoraş, pensionară. Edilul şef al municipiului, Ioan Lungu a anunţat că va face demersurile necesare pentru achiziţionarea a 100.000 de tone de cărbune pentru a asigura furnizarea de apă caldă şi căldură în sezonul rece din 2010-2011. 

Acest combustibil va fi achiziţionat prin licitaţie şi va asigura funcţionarea unui singur grup din cadrul societăţii Termica după ce se vor face restructurările necesare. Conform aceleaşi surse acest combustibil este suficient pentru a acoperi nevoile a celor 25.000 de abonaţi.

Odată cu modernizarea unor porţiuni din sistemul centralizat de distribuţie a căldurii vor fi efectuate şi lucrări la unele puncte termice din municipiu. Aceste lucrări fac parte din proiectul ISPA şi sunt o continuare a lucrărilor începute în anul 2008.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite