Sucevenii care solicită aparate auditive sunt trecuţi pe liste de aşteptate la CAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsura  de întocmire a listelor a fost luată de reprezentanţii insituţiei din cauza fondurilor limitate şi a cererilor cu prioritate pentru salariaţi şi copii.

Val de cereri la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru dispozitive medicale, aproximativ 1.000 de suceveni au nevoie de ajutorul CAS-ului. Cele mai multe solicitări sunt pentru aparate auditive şi soluţie vâscoelastică.

„Este o largă solicitare pentru aceste dispozitive medicale, iar cele care nu se încadrează în categoriile de prioritate cum sunt cele pentru salariaţi sau copii, sunt trecute pe liste de aşteptare în limita fondurilor rămase”, a declarat Cristina Iordăchel, directorul CAS.

Aceasta a mai menţionat că anul trecut s-au eliberat 3.761 decizii pentru dispozitive, cele mai multe decizii fiind pentru sisteme stomice, cristaline artificiale şi orteze de membre. În primul semestru al acestui an, CAS-ul are alocaţi 532.000 de lei pentru aceste dispozivite.

183 de suceveni sunt pe lista de aşteptare în primul semestru al anului 2010 după ce 491.144,63 de lei din fondul alocat au fost viraţi în conturile celor care au prioritate. Au fost acceptate 671 de decizii pentru aparate auditive în acest semestru.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite